Светлина в тунела на БФС: Натискат клубовете за тв правата

През тази седмица двете страни трябва да стигнат до консенсус
29 окт 2012 12:00, Георги Пешев
0
Светлина в тунела на БФС: Натискат клубовете за тв правата
БНТ излъчи без пари вечното дерби ЦСКА - Левски. Снимка: Булфото

През тази седмица ще се проведе нова среща за телевизионните права. Президентът на БФС Борислав Михайлов обеща, че ще направи всичко възможно, за да убеди клубовете да я приемат.

Както е известно първите 10 кръга на "А" група минаха под знака на телевизионното затъмнение. Само камерите на БНТ пък бяха допуснати да предават двубоите ЦСКА - Левски и Ботев Пловдив - ЦСКА.

"Надявам се вече да стигнем до някакъв консенсус. Най-вече с моя натиск и с доброто отношение на Валентин Михов, който още държи правата, се разбрахме да се дава дербито ЦСКА - Левски".

"Мачът беше безплатен, защото БНТ имала да взима един мач от миналата година. Благодарение на премиера и финансовия министър се дадоха едни пари. Надявам се днес да се разберем", заяви президентът на БФС.

Той уточни, че днес ще постъпят новите оферти от телевизиите, които искат да предават първенството. Според него футболът е за хората и затова оставащите 20 двубоя до края на шампионата трябва да се предават.

В петък на „Иван Асен II” 26 пък е постъпило официално предложение от БНТ за срещите от „А” група и турнира за Купата на България.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БФСтелевизионни права
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари