Анди Мъри мина през Шарди за място на полуфиналите

Шотландецът няма загубен сет в турнира, чака Федерер или Цонга
Обновена: 23 яну 2013 15:17 | 23 яну 2013 15:17, Друми Георгиев
0
Анди Мъри мина през Шарди за място на полуфиналите
Анди Мъри изхвърли Шарди в три сета. Снимка: Ройтерс

Олимпийският шампион Анди Мъри продължава със страхотното си представяне на Откритото първенство на Австралия.

Шотландецът се класира на 1/2-финалите, след като победи с неочаквано голяма  лекота Жереми Шарди с 6:4, 6:1, 6:2. По този начин британецът няма загубен сет от началото на турнира, а представянето му е великолепно.

Следващият мач на французина ще бъде срещу победителя от двойката между Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга, които играят тази сутрин.

Мъри започна мача много силно и поведе с 4:0 в първия сет. След това обаче за забеляза леко отпускане в играта му и неговият противник върна един пробив и стопи пасива си.

При 5:4 за Мъри шотландецът сериозно рискуваше резултатът да бъде изравнен, след като Шарди стигна до 30:0 в своя полза при подаването на опонента му.

Олимпийският шампион обаче удържа гейма след мъжка битка и го спечели доста трудно, за да поведе със сет преднина.

Вторият сет обаче бе доста категоричен за шотландеца, който без никакви проблеми тушира всякакви опити за съпротива от страна на френския тенисист.

Мъри даде само един гейм на противника си във втората част, а в заключителния сет Мъри стигна до аванс от 5:1 и сервираше за мача, след което обаче бе пробит. В крайна сметка обаче шотландецът веднага върна пробива и спечели срещата по категоричен начин.

Срещата между двамата продължи 1 час и 50 минути. Мъри записа в актива си 8 пробива над своя противник, като допусна 2 пъти да бъде пробито подаването му.

Освен това шотландецът записа в актива си 7 аса и 32 уинъра, както и 1 двойна и 20 непредизвикани грешки. Шарди от своя страна финишира с 3 двойни и 30 непредизвикани грешки.

Преди този мач французинът демонстрираше уникална форма и доста изненадващо стигна до 1/4-финалите.

В мачовете между Мъри и Федерер статистиката е в полза на британския тенисист. Той води с 10:9 победи над швейцареца в двубоите между двамата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари