Виктория Азаренка защити титлата си в Австралия

Световната №1 обърна китайката Ли На във финалния сблъсък
26 яну 2013 15:03, Друми Георгиев
47
Виктория Азаренка защити титлата си в Австралия
Азаренка победи Ли На в три сета. Снимка: Ройтерс

Виктория Азаренка успя да защити титлата си от Откритото първенство на Австралия, след като постигна победа над Ли На с 4:6, 6:4, 6:3.

Двете играха над 3 часа, като китайката на два пъти имаше проблеми и бе на косъм да се откаже, но въпреки това продължи.

Като цяло срещата бе изключително интересна и изпъстрена с обрати, но характерът на беларуската си каза думата и тя взе своето.

Срещата започна отлично за Вика Азаренка, която стигна до пробив още в първия гейм, с който успя да поведе в резултата.

Очакваше се беларуската да затвърди пробива, но Ли успя да го върне във втория гейм, а след това поведе с нов пробив в четвъртия гейм, като по този начин стигна до аванс от 3:1.

Азаренка обаче се завърна в мача с нов пробив в петия гейм, с който намали пасива си, но след това не успя да си вземе подаването и китайката запази аванса си от два гейма. Ли спечели подаването си на нула и затвърди пробива, за да стигне до комфортен аванс от 5:2.

Азаренка обаче върна пробива и си взе подаването, а след това сервираше за оставане в мача. След дълга битка обаче Ли проби подаването на опонентката и, като по този начин взе първия сет.

Вторият сет започна отлично за Вика и тя стигна до комфортна преднина от 3:0, но Ли върна единия пробив и си взе подаването, за да намали  пасива си само на един гейм.

В средата на сета китайската тенисистка обърна глезена си и взе дълъг медицински таймаут.

Имаше индикации, че тя може дори да се откаже и противничката, и да спечели служебно. Все пак Ли се завърна в мача.

Китайката върна и втория пробив, с който изравни резултата на 4:4, но след това допусна да бъде пробита и Азаренка стигна до аванс с 5:4. Този път беларуската не сгреши и стигна до гейм на нула, с който спечели сета и изравни резултата.

Третият сет започна с пробив за Азаренка. Ли обаче успя да го върна и изравни резултата в геймовете.

В ситуацията Азаренка успя да върне пасив от 0:30 и обърна на 40:30, но след  това не успя да затвори гейма и го даде на противничката и.

След това Ли отново обърна глезена си и при падането си, си удари лошо главата. Въпреки препятствията Ли стана на крака и продължи мача.

Китайката стигна до точка за пробив - 40:30, при подаването на Азаренка и шанс да поведе с 3:1 в резултата, но беларуската я спаси и се завърна в гейма.

Въпреки проблемите, които имаше в гейма, Азаренка го измъкна и изравни резултата на 2:2. Световната номер едно стигна до аванс от 3:2 гейма, след като проби подаването на Ли, а след това успешно си взе и своя сервис.

При 5:3 Азаренка проби подаването на китайката и спечели мача, като защити титлата си в Мелбърн.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
КОСТА преди 11 години
*** къде е?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е, браво.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли този психично болен тракиец е нацвъкал страницата с глупости...
21
0
 
1
 
! Отговори
МАЙОРА преди 11 години
Панелен спамер...
20
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Най-вече гърците и славяните са един народ. Муахахаха, няма такъв *** в целият сайт като теб.Муахахахааххахахахахахахаххаа....
19
1
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
На какви наркотици си пич? Такива *** като теб дето не правят реална връзка с действителността много обичам да ги наритвам на 4 очи.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Славяните са със светла кожа и предимно сини очи и са ***, но тракийците според теб дето са със светла кожа но черни очи нямат нищо общо с ***, които *** дето са 99% с черни очи?Бахта в смешника. Знайш к'во? Стани сега от стола си и се засили в далечната стена на стаята в която си за да си шибнеш кухата черепна кутия служеща ти за глава.
17
1
 
7
 
! Отговори
до тракийския преди 11 години
Ей ***, да кажеш че славяните имат нещо общо с *** като народ си *** напушения ***. Все едно да сравниш Путин с Обама и да кажеш че са произлезли от един народ. Да е.а *** ти смотан!
16
1
 
5
 
! Отговори
Avi преди 11 години
Азаренко и Шарапова ако не симулират с викове оргазм на корта,номер едно за мен.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
На каква трева си ,***? Я се виж ти- имаш ли светла кожа и сини очи? Ако нямаш я виж баща си, майка си,нямат ли светла кожа или всички са с черна коса тъмна кожа и черни очи като типични траки?Ти знаеш ли си родословното дърво поне от 200 години? Траки ,славяни и прабългари се омешват преди 1300 години. То по същата причина и аз съм славянин щото си мисля че баща ми и майка ми и предците ми нямат нищо тракийско,понеже са с светла кожа но пък парадокс-българин съм, а те бил са ***,нали
14
2
 
4
 
! Отговори
Непозната преди 11 години
Поздравления за Азаренка! Много преживя последните два дни това момиче. Направо имам чувството, че я бяха смазали психически преди финала. Журналистите не разбрали английския й и помислили, че им казва друго след мача със Слоун Стивънс. И настроиха феновете срещу нея. Много странно, след като всичките говорят отличен английски. Поздравления и за Иван Чешанков, коментатор на Евроспорт, за наистина високо професиоралния коментар!
13
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Аааа, така ли било? Значи славяните дето са с руса коса и сини очи предимно, имат по-общо с *** отколкото вие- тракийците дето сте ***? Добреее, ***!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спасибо вам братцы для все что вы сделали чтоб помочь нам!Мы навсегда будем братья по кров,по веру и за все остальное
11
1
 
2
 
! Отговори
до13 преди 11 години
тъкмо си капнах една голиама грозданка,винцето за десерт
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да не удариш в този сняг и от тази блага новина за успеха на славянската ни приятелка една кана вино сега с един *** свинска кожичка. Как да стане ми кажете този пропуск?Наздаровя, друзя!
9
0
 
0
 
! Отговори
до 10 от 11 преди 11 години
Извинявай брато, изтрили са коментара на *** с ник ТРАКИЕЦ към когото се обърнах в този пост 10.
8
2
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Затова ли 5 века бяха такъв велик народ мачкан и клан и е.ан от банда *** ***? Затова ли 5 века чакахте руснаците да ви освободят от тези *** *** за да сте неблагодарни сега и да казвате че Русия ви е завзела икономически след това? Нали сте най-великите ве? като сте най-великите ще си стоите на нас*ания *** без да се обаждате и да наричате руските си освободители... поробители. ***!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викито Азаренка е от БелаРУС. Не, тя изобщо няма нищо общо с руснаците. Както македонците с нас.Велик народ, Велика РУСИЯ!Наздраве за нашата руска сестра Азаренка.
6
0
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Баба й може да е от Марс, но Виктория Азаренка е родена 89-та година. СССР се разпада 91-ва.