Рио Фърдинанд се отказа от Англия

Защитникът не прие повиквателната на Рой Ходжсън
Обновена: 18 мар 2013 18:35 | 18 мар 2013 18:35, Георги Пешев
5
Рио Фърдинанд се отказа от Англия
Рио отказа повиквателната на Рой. Снимка: Ройтерс

Рио Фърдинанд изненадващо се отказа от националния отбор на Англия, след като по-рано селекционерът Рой Ходжсън заяви, че ще го повика отново в състава.

Причината е, че защитникът на Манчестър Юнайтед не е получил предварително съобщение и съответно не  е могъл да планира графика си. Това е в следствие на медицинската програма, която трябвало да следва заради проблеми в гърба.

Фърдинанд бе титуляр за "червените дяволи" в мача срещу Рединг през уикенда и игра цял мач. В неделя футболистът се е срещнал с националния треньор и му е обяснил ситуацията си.

"Разочарован съм, че Рио няма да е на линия, но заради предварителната тренировъчна и медицинска програма, която той трябва да следва, няма да му е възможно", обясни Ходжсън.

"Впечатлен съм обаче от желанието му да играе за Англия и ще разчитам на него за в бъдеще".

Както е известно, преди няколко месеца Ходжсън заяви, че повече няма да вика Фърдинанд в националния отбор. Самият играч пък написа в Туитър, че ако получи повиквателна "ще си опакова багажа и директно отива".

Сега обаче ситуацията се оказва малко по-различна. В отсъствието на Фърдинанд  Ходжсън ще извика защитника на Тотнъм Стивън Коукър. Преди това контузии получиха Фил Джагиелка, Фил Джоунс и Майкъл Доусън. Джон Тери пък обяви оттеглянето си от националния отбор.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Рио Фърдинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Дъртака с дъфката ги кара да се отказват, всички, които играят в Манчестър ги карат да се откажат ако не издържат физическия тест.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рио е голям
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скорпионите са опасна зодия!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
типично за черен ...