Ван Дер Сар се завръща в игра

Ветеранът ще седне на пейката на Аякс за дербито с ПСВ Айндховен
8 апр 2013 17:13, Друми Георгиев
8
Ван Дер Сар се завръща в игра
Ван Дер Сар може да се върне на терена. Снимка: Ройтерс

Бившият холандски национал Едвин ван дер Сар е на път да се завърне в игра, пише холандската преса. Стражът, който направи име в Европа с екипите на Ювентус и Манчестър Юнайтед, може да бъде картотекиран в Аякс за дербито с ПСВ Айндховен.

Ръководството на Аякс се е обадило на Ван Дер Сар да помогне в тежката ситуация с вратарите. Титулярът Вермеер е наказан, след като получи червен картон срещу Хераклес. Третият страж Ван Дер Харт е с контузия единствено е здрав втория вратар Силисен.

Очаква се той да играе титуляр срещу ПСВ Айндховен, но в отбора се нуждаят от някой за резерва. Затова треньора Де Бур е поискал от своя добър приятел Ван Дер Сар да се върне в игра, защото не иска някой юноша да е на пейката.

Пред Де Бур има две опции. Да картотекира треньора на вратарите Карло Л'Ами, който е на 47 години, или да заложи на 42-годишният Ван Дер Сар.

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед се оттегли от футбола през лятото на 2011 г. Последният му мач бе финала в Шампионската лига на "Уембли" срещу Барселона. В момента Ван Дер Сар е маркетингов директор на Аякс.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: аяксЕдвин ван дер Сар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Спомени продълж... преди 11 години
Нагледах се на мачове с кеф - бърза игра и много голове в противниковите врати. Победителят беше ясен предварително, въпросът беше с колко на нула, дали повече от 3 на нула, че стигаха и до 6 на нула и то освен срещу отборите в холандското първенство, така и срещу грандове.Няма вече такъв отбор и така както гледам няма и да има.Ван Дер Саар беше играещ вратар и вкарваше повече голове от някой наши нападатели.Футболът беше красота, а не като сега. Пуснете си клипове от нета да видите.
6
0
 
8
 
! Отговори
Спомени преди 11 години
За мен Аякс от 90-те години беше и си остава най-добрия отбор в света. Няма такъв отбор. Спомням си как тогава на шампионската лига срещу Реал Мадрид, Ван Гаал изкара момчета на по 17 години, средната възраст беше мисля, че 19 години. Нашият коментатор се изказа, че европейският шампион Реал ще играе с детската градина на Аякс и резултата беше поразяващ. После години наред Аякс мачкаха всички наред с баскетболни резултати. Приключиха първия полусезон с голова разлика 64-0 с Ван Дер Саар вратар.
5
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир преди 11 години
Жалко че такива като него си отиват от игратал Жалко но незбежно. Може би най-добрия вратар на своето време и както казва Петер Чех - той е вратарят който винаги съм искал да бъда и от когото съм се учил.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно супер новина. Поздравявам Ван дер Сар ако го направи. Винаги ми е бил много симпатичен като играч. Има интелект в този футболист. Никога не е бил от типа *** като нашия голям играч Ицо. Не го казвам с лошо за Ицо.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер новина! Удоволствие е да гледаш играчи като Ван Дер Сар
2
2
 
24
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЕДВИН ВАН ДЕР САР за Бербатов: "Димитър е едно от малкото интелигентни момчета в отбора на Манчестер юнайтед"
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди Юве и МанЮ, Ван дер Саар вече БЕШЕ име с Аякс

Спонсорирани публикации