Роберто Манчини: Невъзможно е да настигнем Юнайтед

Мениджърът на Сити призна, че няколко от играчите са близо до нов договор
13 апр 2013 15:36, Друми Георгиев
0
Роберто Манчини: Невъзможно е да настигнем Юнайтед
Манчини не вярва в спечелване на титлата и този сезон. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини определи спечелването на титлата през настоящия сезон като мисия невъзможна.

Той смята, че няма как неговият тим да настигне лидера в класирането Манчестър Юнайтед. Разликата между двата отбора бе стопена на 12 точки, след като Сити спечели дербито. До края на сезона обаче остават само 7 кръга.

"Ако Юнайтед загуби от Стоук, а ние победим Челси за ФА Къп и Уигън през следващата седмица, тогава би било възможно, защото щяхме да имаме 6 точки пасив от върха. За тази цел обаче трябва да ни дадат и 3 точки за победа във ФА Къп, а това няма как да стане", заяви Манчини на пресконференцията преди сблъсъка с Челси.

"Това е просто невъзможно. Те се справиха по-добре от нас и заслужават да спечелят шампионата през този сезон. Важното е, че показахме, че сме като тях. Пасивът от 12 точки е твърде голям. Надявам се обаче все пак да се доближим поне до тях, остават до края 7 мача"

48-годишният специалист има известни притеснения преди утрешния 1/2-финал за ФА Къп срещу Челси, заради състоянието на Давид Силва и Кун Агуеро.

"Ще решим за Силва мисля в неделя сутринта. Не знам, дали ще играе. Ако има риск, няма да играе, но ако няма, тогава може би ще бъде на терена"

"Той обаче е все по-добре. Мисля обаче, че има някакви шансове да бъде на терена. Вероятно и Агуеро не е готов на 100 процента, но е хубаво, че не изпитваше болки в коляното след мача с Юнайтед"

Междувременно мениджърът на Сити разкри, че се очаква отборът да предложи нови договори на някои играчи, сред които и Гарет Бари.

"Ще решим това в следващия месец. Имаме трима или четирима играчи в такава ситуация. Тези футболисти обаче са важни за нас"

"Много съм щастлив за Гарет, защото той е добър човек и сериозен професионалист. Той е наистина много сериозен човек"

Бари бе привлечен от Астън Вила през 2009 година и успя да се утвърди като един от най-важните футболисти на Манчестър Сити през годините.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари