Рио Фърдинанд все още е в плановете на Рой Ходжсън

Специалистът иска да повика бранителя за контролите срещу Ирландия и Бразилия
Обновена: 21 апр 2013 13:59 | 21 апр 2013 13:58, Георги Пешев
0
Рио Фърдинанд все още е в плановете на Рой Ходжсън
Фърдинанд скоро може да облече отново екипа на Англия. Снимка: Ройтерс

Националният селекционер на Англия Рой Ходжсън планира да даде нова възможност на Рио Фърдинанд да докаже, че има място в състава на "Трите лъва", пише "Съндей Пийпъл".

Бранителят на Юнайтед е един от английските защитници, намиращи се в най-добра форма през този сезон. Ветеранът игра в доста мачове за своя клубен отбор и се представи на добро ниво.

Той обаче бе дълго време пренебрегван от Ходжсън, но специалистът все пак реши да му изпрати повиквателна за последните две световни квалификации.

Защитникът от своя страна ги отказа, по съвет на медицинския щаб на Юнайтед, но се изяви като коментатoр по същото време за арабска телевизия.

Според последни информации обаче селекционерът на Англия планира да проведе разговори със защитника, за да види, дали той ще бъде в състояние да играе за страната в предвидените контроли срещу Република Ирландия и Бразилия в началото на лятото.

Този път специалистът иска да бъде запознат с всеки детайл около ситуацията с бранителя, преди да го повика в състава си.

34-годишният футболист има много строг график, който включва програма с инжекции в гръбначния стълб, тъй като преди време имаше проблеми с гърба, но очевидно още се лекува.

Въпреки, че Фърдинанд отряза селекционера за последните квалификации, Ходжсън няма никакво намерение да се отказва от неговите услуги.

Специалистът иска да избере възможно най-силния състав за предстоящите контроли. На 29-и май Англия ще играе срещу Ирландия, а четири дни по-късно "Трите лъва" ще се изправят в Рио Де Жанейро срещу домакина на Мондиала Бразилия.

Самият Фърдинанд пък доста хитро си остави вратичка за бъдещи повиквателни, след като отказа последните такива от селекционера на Англия.

"Разочароващо е, че няма да мога да участвам в квалификациите, но казах на Рой, че искам да продължа, да му бъда на разположение за в бъдеще", каза Фърдинанд преди време.

Бранителят не игра за родината си в последните квалификации по съвет на медицинския персонал на Манчестър Юнайтед, но сега се намира в добро състояние. Очаква се Ходжсън и Рио да говорят до няколко дни. Целта пред защитника е да играе на Мондиала в Бразилия през следващата година.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари