Джон Тери иска отново да играе за Англия

Бранителят има за цел да бъде част от състава на "Трите лъва" за Мондиала
27 апр 2013 09:55, Друми Георгиев
0
Джон Тери иска отново да играе за Англия
Джон Тери мечтае за националната фланелка. Снимка: Ройтерс

Бившият капитан на Англия Джон Тери е пред сензационно завръщане в националния отбор на родината си.

Според информации на "Сън" бранителят на Челси има желание отново да носи фланелката на "Трите лъва", след като преди време се отказа от националния тим.

Капитанът на лондончани напусна окончателно английския национален тим през септември месец, миналата година, точно преди изслушването на ФА относно расисткия скандал с Антон Фърдинанд.

Тери бе бесен от недоверието от страна на шефовете, на ФА, и обяви тогава напускането си на националния тим. Миналата седмица той демонстративно отказа да стисне ръката на Дейвъд Бърнстейн, председател на ФА.

78-годишният шеф на английския футбол обаче ще напусне поста си през юни и очевидно това е достатъчно за Тери, за да обмисли позицията си спрямо националния тим и да реши да се завърне в него.

След като това стане, Тери ще иска да се върне в националния отбор на Англия и дори да участва на Мондиала в Бразилия.

Англичаните се борят здраво със зъби и нокти срещу Черна гора, за да си осигурят директно класиране на световните финали. Очаква се през септември и октомври да стане ясно, дали англичаните ще успеят да финишират своята група като лидери.

Тери пък още вярва, че може да играе важна роля в английския национален отбор, тъй като в последно време "Трите лъва" имат проблеми с отбраната. Възможно е дори защитникът да бъде на разположение за контролите срещу Ирландия и Бразилия.

Капитанът на Челси още поддържа контакт с националния селекционер Рой Ходжсън. Ако обаче той реши, че иска да се завърне в състава на англичаните, специалистът може да влезе в сериозна дилема.

Практически се оказва, че Тери и Рио Фърдинанд могат да си партнират в центъра на защитата, ако първият се върне.

Защитникът на Юнайтед също влиза в плановете на Ходжсън и той ще го повика за предстоящите контроли, въпреки че Фърдинанд отказа повиквателната на селекционера за изминалите две квалификации.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Джон Тери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари