Фърги: Съжалявам, че не взех Лампард

Мениджърът на Юнайтед призна, че това е една от най-големите му грешки
5 май 2013 14:13, Друми Георгиев
6
Фърги: Съжалявам, че не взех Лампард
Сър Алекс се ядосва, че не е взел Лампард в Манчестър Юнайтед. Снимка: Ройтерс

Сър Алекс Фъргюсън призна пред вестник "Сън", че е допуснал огромна грешка, като не е привлякъл Франк Лампард от Уест Хям преди 12 години. Юнайтед приема Челси в дербито на Висшата лига днес, а мениджъра на шампионите говори за футболиста във форма в тима на съперника.

Лампард пристигна в Челси през 2001 г. за 11 млн. паунда. От тогава той вкара 201 гола за сините и е на едно попадение от рекорда на Боби Тамблинг. Гол срещу Юнайтед ще изведе Супер Франк четвърти във вечната ранглиста на реализаторите във Висшата лига със 164 гола (повече имат само Тиери Анри, Анди Коул и Алън Шиърър).

"Следихме Франк когато беше млад играч в Уест Хям. Съжалявам, че не го взехме при нас. От къде другаде бих могъл да взема 200 гола от полузащитник? Лампард е фантастичен, невероятен играч. Ако постигне този рекорд ще е страхотно, не мисля че някой полузащитник може да повтори това. Той е феноменален", заяви Фъргюсън.

"Лампард има онова усещане кога да влезе в наказателното поле, което имаше Брайън Робсън преди. Лампард просто се появява в точния момент на точното място. Джон Уорк от Ипсуич имаше същата дарба да умее да разчете кога да се появи в наказателното поле. Точно това умение донесе 200 гола на Лампард. Освен това не помня да е бил контузен".

Фърги все пак може да поправи грешката си през лятото, когато Супер Франк става свободен агент. Твърди се, че Юнайтед иска да вземе 34-годишния халф. Шотландецът не коментира това, но обяви, че ще заложи на най-доброто днес.

"Има три отбора, които се борят за две места в четворката. Уважавам и трите отбора и затова ще пусна най-добрия си състав. Казах на Венгер, след мача миналата седмица, да не се притеснява, и че ще играя с най-доброто в тези мачове".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: сър Алекс Фъргюсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 11 години
До батето-със пари бате,със пари..
3
3
 
0
 
! Отговори
varna преди 11 години
pove4e triabva da sagaliava 4e dade tolkova pari za na6ata marda,ama predvid godinkite na sara e obiasnimo da pravi star4eski gre6ki.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, но взе Роналдо от Спортинг навремето и не сгреши, а само като погледне човек какви футболисти са преминали през Юнайтед, става ясно, че Лампард е несъществена "грешка".
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За това пък взе Берба