Кавани: Като дете мечтаех да играя за Реал или Барселона

Наполи предлага на уругваеца подобрен договор, твърди "Гадзета дело Спорт"
29 май 2013 15:25, Друми Георгиев
0
Кавани: Като дете мечтаех да играя за Реал или Барселона
Кавани е мечтаел за Реал и Барса като дете. Снимка: Ройтерс

Нападателят на Наполи Единсон Кавани заяви, че като дете е мечтаел да играе за Реал Мадрид или Барселона, но сега се чувства горд да бъде част от неаполитанския състав. Междувременно пък спекулациите в италианските медии относно бъдещето на 26-годишния футболист, който стана голмайстор на Серия А, достигат връхната си точка.

Според "Гадзета дело Спорт" президентът на италианските вицешампиони Аурелио де Лаурентис е предложил на южноамериканеца нов петгодишен договор, по силата на който Кавани ще получава по седем милиона евро на сезон.

"Все още не мога да кажа нищо относно бъдещето си, не знам нищо конкретно по въпроса. Обаче честно казано мисля само за Наполи, това е клубът, с който все още имам договор. Вече свикнах със слуховете и не се разконцентрирам, когато слушам за интереса на други тимове", коментира Кавани, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

"Гадзета дело Спорт" твърди още, че Де Лаурентис е дал на нападателя две седмици, за да обмисли предложението за подобрен контракт. Ако това е вярно, на Кавани му предстоят особено тежки дни, тъй като освен с размисъл за офертата на Наполи, вниманието му ще бъде заето и от срещите на уругвайския национален отбор.

Четвъртите в света се намират в трудна ситуация и възможността да не се класират за Световнотото първенство в Бразилия е съвсем реална. Съставът на Оскар Табарес заема шестото място в зона "Южна Америка", на две точки зад тимовете на Венецуела и Чили. На 12-ти юни уругвайците играят именно с венецуелците и се нуждаят от победа, за да запазят шансовете си за класиране.

"Залогът в мача с Венецуела е изключително висок, предизвикателството е много голямо. Надяваме се, че ако покажем най-доброто, на което сме способни, ще успеем да спечелим така необходимите ни точки. Ясно е, че понеже съм голмайстор на Италия, очакванията на уругвайските фенове към мен са по-високи", допълни Кавани.

"Аз обаче не чувствам напрежение. Харесва ми, че цялата страна е застанала зад мен. Освен това усещам силната подкрепа на треньора и съотборниците си, което ми дава още по-голяма увереност", каза още голаджията.

Други спортни новини може да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Единсон Кавани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари