Лукойл отново е шампион

Студентите измъкнаха драматична победа над Левски в 5-я мач
1
Лукойл отново е шампион
Лукойл Академик е отново шампион. Снимка: Архив Булфото

Лукойл Академик е новият-стар шампион на България по баскетбол. Във финалния пети мач "студентите" измъкнаха изключително трудна, но също толкова сладка победа над Левски с 86-81.

С това тимът на Сашо Везенков за 11-пореден път печели титлата на страната. Това е и 23-та титла общо за тима.

Макар до последно да бе много близо до успеха, Левски за 4-ти пореден път трябва да се задоволи с второто място.

Преди да започне мача имаше инциденти пред залата в Правец. Заради малкия си капацитет тя не можа да побере многото желаещи да влязат привърженици на Левски. Това ядоса феновете, които счупиха една витрина и дори се сбиха с полицията. Все пак нещата бяха овладяни без по-сериозни последствия и срещата започна.

Левски стартира добре и поведе с 4:0, но Академик бързо реагира със 7 поредни точки. До края на първата част домакините имаха аванс от 16-10.

През втората част обаче Левски реализира три бързи тройки и благодарение на тях изравни до 21-21. До края обаче Лукойл отново взе леко предимство и завърши при 35-31.

В третата част Левски направи 6 поредни точки и излезе напред, но "студентите" също отвърнаха със силна серия и поведоха с 51-42. Левски отговори със серия от 9 поредни точки и изравни, но не можа да задържи темпото и частта завърши 58-52.

В заключителната част сините успяха да се вдигнат и така 2.13 минути преди края изравниха резултата на 75-75.

Трийсет секунди преди края резултатът бе 82-81 за Лукойл и така нищо не се знаеше. Домакините обаче организираха красива атака, при която техен играч бе намерен непокрит пред коша и реализира. При това положение Левски имаше нужда от тройка, но Маринович пропусна, а след това Масамба бе фаулиран и реализира два пъти, носейки победата за домакините с крайното 86-81.

След края страстите се разгорещиха  и за малко да се стигне до масово меле между играчите, но все пак нещата се успокоиха бързо и не се стигна до инциденти.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари