Гуардиола нападна Барселона

Използваха болестта на Тито срещу мен и това няма да го забравя, заяви Пеп
12 юли 2013 09:46, Красимир Ангелов
0
Гуардиола нападна Барселона
Пеп Гуардиола. Снимка: Reuters

Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола нападна сериозно президента и ръководството на бившия му отбор Барселона и разкри, че шефовете са използвали болестта на Тито Виланова, за да го наранят и умишлено създавали конфликт между двамата.

В края на сезон 2011/2012 специалистът обяви, че няма да поднови договора си с каталунците, а след това се оттегли в Ню Йорк за едногодишна почивка. Сега обаче 42-годишният наставник разкри, че е имало и други мотиви за пътуването му до САЩ.

"Пропътувах 6 хиляди километра и помолих борда на Барселона да ме остави на мира, но не успях в начинанието си. Те не спазиха своята дума. Прекалено много пъти през тази година прекрачиха границата. Начинът, по който използваха болестта на Тито Виланова, за да ме наранят – това никога няма да го забравя", изригна Гуардиола.

"Видях се с Тито в Ню Йорк, а ако по-късно не се виждахме, то бе заради моите задължения“, изтъкна наставникът по повод появилите се информации, че отношенията му с настоящия треньор на Барса се влошили заради трансфера на Неймар.

"Миналата година той спечели титлата по най-категоричния начин в цялата история на Барселона, това доказва, че има качествата да заема поста. Добрите играчи също имат способността да играят заедно и това се отнася с пълна сила за Меси и Неймар."

"С Неймар говорих по телефона преди 3 години, защото президентът Сандро Росел ме помоли да го направя. Той искаше да убедя Неймар да дойде в Барселона. Когато станах треньор на Байерн, исках да проверя дали ситуацията се е променила след това обаждане. Уредих си среща с него и с баща му в Ню Йорк и след само 5 минути знаех, че Неймар иска да отиде в Барселона”, каза още Пеп.

"Аз бях човекът, който реши да напусне Барселона. Изпълних задължението си и си тръгнах. Казах на шефовете да си вършат работата и да се радват на играчите, които оставям. Желая им само късмет, защото това е много специален клуб за мен“, изтъкна специалистът.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари