Дортмунд запуши устата на Левандовски с тройна заплата

Полякът е отново мотивиран, след като вместо 1.5 млн. евро ще вземе 5 млн. евро този сезон
17 авг 2013 13:48, Друми Георгиев
0
Дортмунд запуши устата на Левандовски с тройна заплата
Левандовски показва колко пъти са му увеличили заплатата. Снимка: Ройтерс

Преди три дни нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски призна, че отново е мотивиран, тъй като клубът е взел качествени нови попълнения.

За мнозина резкият завой в коментирате на поляка за клуба изглеждаше нелогичен, защото през лятото той публично обвиняваше ръководството на Борусия за проваления си трансфер в Байерн.

Списание "Шпигел" разкрива в какво се състои "мотивацията" на сърдития стрелец, който отново е щастлив. Оказва се, че за да накарат Левандовски да дава всичко от себе си в следващите около 10 месеца и да запушат устата му пред медиите, босовете на Дортмунд са вдигнали драстично заплатата му.

До момента годишното възнаграждение на нападателя бе 1.5 милиона евро. През този сезон обаче той ще прибере над 5 милиона евро, като се вземат под внимание и премиите за постигнати резултати.

"Няма да коментираме детайли по договора. Роберт е перфектно момче и аз приемам неговото разочарование (б.р. от проваления му трансфер), всичко друго е уточнено. Сега заедно влизаме позитивно настроени в новия сезон", каза изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

"Ние говорихме за много неща и изяснихме някои от тях. Сега трябва да се концентрирам върху сезона", бе краткият коментар на самия Левандовски.

Още спортни новини може да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации