Тотнъм тръгна с пестелива победа

Гол от дузпа на Роберто Солдадо донесе триумфа над Кристъл Палас с 1:0
18 авг 2013 19:01, Елка Василева
0
Тотнъм тръгна с пестелива победа
Снимка: Reuters

Тотнъм започна с пестелива победа сезона във Висшата лига. Шпорите спечелиха с 1:0 гостуването си на Кристъл Палас след гол на дебютанта Роберто Солдадо.

Хората на Андре Вилаш-Боаш можеха да отбележат и повече, но все пак като цяло контролираха мача.

Дуайт Гейл дебютира за домакините, а Маруан Шамак остана на пейката. За Тотнъм стартираха трима от новите попълнения – Паулиньо, Насер Шадли и Роберто Солдадо, а Етиен Капу остана на пейката.

Гостите започнаха активно, с пробиви по фланговете, но стигнаха само до няколко центрирания в наказателното поле, с които отбраната на Палас се справи в първите минути.

В 11-ата минута Аарън Уилбрахам бе добре изведен, финтира защитник на Тотнъм, но изпусна да стреля и след това бе затворен. Шпорите отговориха с опасен удар на Дембеле, но над вратата.

Двубоят продължи да бъде равностоен без сериозни ситуации. В 24-ата минута Ленън се измъкна зад гърба на защитата, но подаването му успоредно на голлинията, бе пресечено от Дийн Мокси.

В 27-ата минута Уилбрахам засече с глава центриране от фаул, но прати топката право в ръцете на Лорис.

В 35-ата минута Сигурдсон стреля много опасно под гредата, но Хулиан Сперони успя да избие. След това Дембеле подаде твърде силно на Солдадо, който нямаше как да овладее и просто отклони към Сперони.

След това за пореден път Ленън се измъкна зад отбраната и потърси испанския нападател на близката греда, но той не успя да засече.

В самия край на полувремето хубаво центриране стигна на далечната греда до Насер Шадли, но притиснат от съперник той не успя да отправи точен удар и топката премина над вратата.

Малко след паузата обаче Тотнъм имаше късмет. Центриране на Ленън се спря в ръката на Дийн Мокси. Тя бе встрани от тялото, така че Марк Клатънбърт отсъди дузпа. Роберто Солдадо изпълни по безапелационен начин и откри, вкарвайки в първия си мач за Шпорите.

Последваха минути, в които Тотнъм контролираше мача, не допускайки Палас да отговори по някакъв начин. В 64-ата минута Дуайт Гейл реши да стреля, но го направи неточно.

Йън Холоуей извърши тройна смяна малко след това, но и това не помогна и Палас играеше слабо в атака. В 69-ата минута Тотнъм пропусна да направи 2:0. Уокър отне и пусна към стартиралия Солдадо, който от наказателното поле върна към Сигурдсон, чийто удар от 10-12 метра мина на сантиметри от вратата.

В последните минути на терена се появи и Джърмейн Дефо и той можеше да реши всичко в 87-ата минута, когато разсече защитата на домакините, но стреля покрай вратата.

Малко по-късно обаче Тотнъм потрепери, защото Палас имаше положение. Едно центриране бе свалено към Кагишо Дикагой, чийто удар бе спасен от Юго Лорис, който по този начин запази и триумфа.


Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари