Фетел победи в дома на Ферари

Германецът спечели състезанието на Монца, втори остана Алонсо
11
Фетел победи в дома на Ферари
Фетел триумфира на Монца. Снимка: Reuters

Световният шампион Себастиан Фетел започва да налага все по-голяма доминация във Формула 1. Германецът спечели по безапелационен начин състезанието за Гран При на Италия на пистата Монца.

Той стартира от първа позиция и през цялото време контролира нещата, не оставяйки никакви шансове на съперниците си. Втори завърши местният любимец Фернандо Алонсо с Ферари.

Испанецът за пореден път извлече максимума от колата, след като стартира от 5-та позиция. Въпреки това обаче авансът на Фетел в класирането отново се увеличи и вече е 53 точки.

Това бе втора поредна победа за Фетел и негов 6-ти успех от началото на сезона.

Трети завърши Марк Уебър, който от средата на състезанието бе плътно зад Алонсо, но реши да не рискува. Фелипе Маса също се представи добре, като завърши 4-ти и с това даде заявка да си осигури място в Скудерията и през следващия сезон.

Кими Райконен пък имаше малшанс да счупи спойлер в началото на състезанието и така за второ поредно състезание завърши извън зоната на точките, след като преди това имаше 28 поредни финиша с точки.

Как се разви състезанието на Монца четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
111 преди 10 години
колата на редбул е добра защото я кара германец.Фетел не само е най бързият ,но и умее да развива автомобила.за мен е вторият Шумахер.Нека си припомним какво направи Шумахер с Бенетон !?-Световен Шампион ,отиде във Ферари и спечели още няколко титли при конструкторите и пилотите.По същия начин Фетел -победа с Торо росо в Монца после във Ред Бул /фирма за напитки лимонада както Уебър се изрази/
8
2
 
4
 
! Отговори
F1 преди 10 години
За мен Шумахер се изложи когато се върна отново пълна нула ни спомен от славните му ходуве Шумахер когато се върна какво стана за 1 година не се качи един път или не стартита един бут от първа позиция.И защо всеки подценява младият и талантлив Фетел? демонстрира невероятна класа и стил над другите пилоти
7
3
 
6
 
! Отговори
usa преди 10 години
Skoro niama da ima vtori kato Shumaher.Napishete v yuotube-'Michael Shumaher last lap with ferarri '. I shte razberete za kakvo vi govoria.
6
1
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
do 6Да кажеш, че зверското съперничество на Мика Хакинен с Михаел Шумахер е посредствено през годините....малко повечко сляпа фенщина към бразилеца усещам у теб.
5
1
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Формулата изгуби тогава половината си сърце на този завой!А представяш ли си младият Шумахер ако бразилеца беше жив какви състезания щяха да правят тепърва?
4
4
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
След като Шумахер се махна...формулата загуби своя чар!Какви невероятни битки правеше през годините с Хил, Вилньов, Хакинен...битка до последния метър писта от 305 км състезание.
3
3
 
8
 
! Отговори
Хакинен преди 10 години
И аз не го харесвам Фетел, но просто колата на Ред Бул няма конкуренция каквото и да си говориме. Дори посредствен пилот като Уебър винаги е на стълбичката...
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Формулата става все по-безитересна!Направо да дават на Фетел титлата.А Ферари и останалите да направят една-две нулеви години, докато спретнат добри коли, за да има състезание.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изненада! И тази година имало формула 1 !:))))))))))) Бе защо не започнете да правите класирането с търг? Който наддаде най-много - той да печели!:)