Фърдинанд иска ограничение за чужди играчи във Висшата лига

Според защитника те пречат на развитието на английските футболисти
8
Фърдинанд иска ограничение за чужди играчи във Висшата лига
Снимка: Reuters

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд поиска ограничение на чужденците във Висшата лигаи така се присъедини към президента на ФА Грег Дайк, който изтъкна преди дни, че е много плашеща тенденция липсата на англичани в клубовете.

Фърдинанд пък обяви сблъсъка между Манчестър Сити и Нюкасъл за "позор", тъй като в стартовите състави имаше едва трима футболисти израстнали в Англия – Джо Харт, Джолиън Лескът и Стивън Тейлър.

"Разбира се, че от намаляването на англичаните в отборите страда националния тим. Срамно е на терена да има едва трима местни играчи, както бе на мача Ман Сити – Нюкасъл“ изригна Рио пред "Мейл он Сънди".

"Вижда се, че в повечето отбори англичаните просто не играят и при това положение няма как да се надяваме на силно представяне на световното първенство. За мен трябва да има ограничение на броя на чужденците, както е в Турция, където максималния брой чужди играчи е 10, а в групата за един двубой могат да попаднат най-много 6. Нещо трябва да се направи, ако искаме да запазим английския футбол“, добави защитникът.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако във всяка една сфера се разсъждаваше така, то може би неговите родители е нямало да могат да дойдат на острова... Ако беше така, на тебе щеше ли да ти е приятно, да не можеш да играеш там само защото си роден другаде? Който се труди и работи по въпроса, ще си намери място във висшата лига. Най-лесно е да се наливаш с бира и да цоваш чужденците за всичко - съвременен европейски манталитет....
6
1
 
2
 
! Отговори
es преди 10 години
До Анонимен 4 ти за Анличаните недей се притеснява ,а за твойта *** държава
5
1
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Ми като ингилизите са толкова добри, защо английските футболисти, реализирали се извън Висшата лига, се броят на пръстите на ръката? Май щото са велики само на острова си...
4
0
 
8
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Това трябва да стане и в България! Вижте българските "гиганти"- Левски и ЦСКА , на какво ниво са ,благодарение на стотици хилядите лева дадена на" звездите"-чужденци! Трябва да се развива БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малеее и тоз *** бил голям англичанин,КаКто преди време един пакистански *** се изказа ,че нямало да продава в магазина си на чужденци ако не говорели английски.....:))))МЪКА МИЕ ЗА ТАЗИ ЧЕРНА АНГЛИЯ МЪКА ......))
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ограничен
1
1
 
24
 
! Отговори
men преди 10 години
Ми да почнат с ограничението от него и семеъството му. *** емигрантска мутра!