Рио иска по-тежки наказания за "гмуркачите"

Президентът на Кристъл Палас пък настоява за директен червен картон
Обновена: 17 сеп 2013 12:17 | 17 сеп 2013 12:07, Друми Георгиев
0
Рио иска по-тежки наказания за "гмуркачите"
Мойс дава указания на Йънг да не пада за дузпи. Снимка: Ройтерс

Опитният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд настоява за по-тежки наказания, ако даден футболист си позволи да симулира.

Англичанинът обаче иска санкциите да не бъдат налагани само във Висшата лига, а и в целия свят. Фърдинанд се съгласи и с изказването на мениджъра на тима Дейвид Мойс, че видеоповторенията трябва да бъдат въведени, за да бъдат улеснени реферите по време на двубоите.

Дебатът относно наказанията за симулиране дойде отново на дневен ред, след като един от обичайните заподозрени - Ашли Йънг - се отличи за пореден път в съботния мач на Юнайтед срещу Кристъл Палас. Крилото се строполи на земята два пъти, но бе предупреден само при първия случай, а при втория успя да изработи червен картон на защитник на Палас.

"Наказанията задължително трябва да се налагат не само в Англия, но и в цяла Европа. Не може да играеш в Шампионската лига, да си свикнал на правилата във Висшата лига и да не симулираш, но пък играчите от другите страни да имат съвсем други разбирания и да се "гмуркат", аргументира се той.

"Като защитник, не бих искал нападателите да се опитват да заблудят рефера, но ако има контакт, играчът има правото да падне. Това се е превърнало в част от играта, с която ние сме свикнали. Трябва да мислиш с главата си и да преценяваш внимателно как да противодействаш на такива нападатели".

"Те се сладури и знаят как да се справят в подобни ситуации. За един рефер е много трудно понякога да прецени дали някой е симулирал, или не. Правилният път е да се наложат видеоповторенията и да следват наказания".

Президентът на Кристъл Палас Стив Периш пък призова за още по-строги мерки и дори директен червен картон за всеки "гмуркач". Ето как се аргументира той.

"Ако нападател излиза сам срещу вратаря, но защитник го спре непозволено - това е спиране на голова ситуация и се наказва с директен червен картон. Когато се опитваш да създадеш подобна голова ситуация чрез симулиране, наказанието трябва да е същото", обясни Периш.

Той все още е бесен на Ашли Йънг, който изкара червен картон на играч на Кристъл Палас, а това реши и мача в полза на Манчестър Юнайтед.

"Единственият играч в ситуацията, който запази честта си, беше Кагишо Дикгакой, а той беше изгонен и сега ще пропусне следващия мач. Ашли Йънг има жълт картон и три точки. Ние не спечелихме нищо, а и няма да можем да разчитаме на важен играч за следващата ни среща. Това може да ни коства точка, която би могла да ни спаси накрая", каза още той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Ашли ЙънгРио Фърдинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари