Бъкингамският дворец ще бъде домакин на футболен мач

Лично кралицата е дала разрешение за срещата
Обновена: 7 окт 2013 19:16 | 7 окт 2013 19:16, Елка Василева
1
Бъкингамският дворец ще бъде домакин на футболен мач
В Бъкингам ще се играе официален мач по повод 150 години от основаването на Британската футболна асоциация. Снимка: Reuters

Бъкингамският дворец за първи път ще бъде домакин на официален мач по повод 150 години от основаването на Британската футболна асоциация, предаде БНР. Идеята за футболната среща е на херцога на Кембридж, принц Уилям, който е председател на Футболната асоциация.

Двата аматьорски клуба са "Сивил сървиз", единствено оцелял от 11-те, които основават на 26 октомври 1863 година футболната асоциация, и "Политекникс", който е основан през 1875 година. Лично кралицата е дала разрешение за срещата, която по принцип е част от програмата на Южната аматьорска лига.

Тони Стоунс - човекът, който е изготвил тревната настилка на стадион "Уембли" заедно с кралските градинари, е подготвил игрището със стандартни размери в градината на Бъкингамския дворец, която е с размер 16 хектара.

Градината не за първи път се използва за обществени прояви, там са организирани концерти, панаири и дори две боксови срещи. Наложи се градинарите допълнително да засадят трева на някои места след доста активното лято, по време на което се състояха много градински партита. Освен това градината е любимо място на кралицата за разходка с нейните кучета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
keep calm and play football