Уилшър: В националния трябва да играят само англичани

Халфът на Арсенал не иска Аднан Янузай да облича екипа на "Трите лъва"
9 окт 2013 14:29, Друми Георгиев
2
Уилшър: В националния трябва да играят само англичани
Уилшър държи фланелката на Англия да бъде носена само от англичани. Снимка: Ройтерс

Полузащитникът на Англия и Арсенал Джак Уилшър призна, че не е фен на идеята младият талант на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай да играе за Англия.

Според Уилшър в състава на "Трите лъва" трябва да играят само англичани. Янузай пък има няколко варианта пред себе си за кой национален отбор да играе. Той може да представлява Англия, Белгия, Турция, Албания и Сърбия.

Около името на Янузай се зашумя много сериозно след страхотното му представяне срещу Съндърланд и двата гола, които вкара, за да донесе успеха на Юнайтед с 2:1 насред 'Стейдиъм ъф Лайт'.

"Единствените хора, които трябва да играят за Англия, са англичани", заяви Уилшър, цитиран от "Скай Спортс".

"Трябва все пак да помним това, което сме. Ние сме англичани, ние работим усилено и постигаме победите си с труд. Ако живееш в Англия от пет години, това не те прави англичанин. Ако аз например отида в Испания и живея там пет години, няма да играя за техния национален отбор".

"Ние имаме страхотни характери. Когато мислиш за Испания, мислиш за техника. Но когато мислиш за Англия, мислиш - те са смели и влизат твърдо. Трябва да помним това".

Спекулациите са, че след напускането на Фабио Капело, от английската ФА са отказали предложение от представител на Пеп Гуардиола, за да назначат английски треньор в лицето на Рой Ходжсън. И Уилшър подкрепя това решение.

"Не ме разбирайте погрешно. Капело направи много за кариерата ми в Англия. Той ме доведе тук, даде ми дебют и ме подкрепяше от млада възраст. Така че беше добър треньор. Но аз мисля, че е по-добре да имаше англичанин".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Джак Уилшър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
100% Съгласна!!! Какви са тези национални отбори, като в тях повече от половината играчи не са представители на съответната нация! Същата работа както мис България цялата силикон??!!