Стоичков: Трябва да си посадим футболисти

Легендата коментира корупцията във футболните ни първенства
22 окт 2013 22:18,
11
Стоичков: Трябва да си посадим футболисти
Снимка: Dnes.bg

Легендата на българския футбол Христо Стоичков посочи корупцията във футболните първенства през годините като основна причина за липсата на качествени футболисти. Той не каза дали е изненадан от представянето на националния ни отбор по футбол.

„Има си хора да се оправят дали са се класирали и дали не, даже не съм гледал мачовете, защото не бях в България.”, съобщи пред журналисти в Пловдив Христо Стоичков.

На въпроса дали някой може да направи чудо, за да заиграят националите както трябва, Стоичков отговори:
„Всички бяхме до чудото, видяхме, че с чудо не става.”
Попитан какво е решението на ситуацията с намирането на по-добри играчи за родния футбол, „златната обувка” отговори: „Да си намерят по-добри и да ги посадят и да няма корумпирано първенство - това, което беше по наше време”.

На въпроса дали е получил оферта от футболен клуб, за да го тренира, Христо Стоичков отговори, че отива на почивка.

В Пловдив той показа най-ценния европейски футболен трофей - Купата на Шампионска лига. Трофеят пристигна с двуетажен автобус, а Стоичков е единственият българин, който го е печелил.
Според самия Христо Стоичков има родни играчи с потенциал да извървят неговите стъпки.

„Много потенциал има в децата, които идват отдолу - Тодор Неделев има шанс, Георги Миланов, Симеон Славчев и Антонио Вутов – това са футболисти, които тепърва започва да играят в големия футбол – нека първо да излязат в чужбина, да се утвръдят като титуляри и всичко ще дойде само”, каза още Стоичков.

В Пловдив с Купата на Шампионска лига се снимаха стотици футобли фенове и едни от легендите на българския футбол през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре посадете трева на стадиона...
9
8
 
37
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
незнам за стойчков но това в ЕТРОПОЛЕ какво е направил така казват,аз като го видях ами нищо ново а ГОЛЯМАТА СГРАДА дадена от кмета И СЛОЖИЛ ДОГРАМА малко боя на оградата и вече станало нова школа за таланти ,паднах де таково ОТРАЗЯВАНЕ А ВСЪЩНОСТ Е БАЛОН...а емо фаса е безкрупулен интриганти крадец при всички правителства.........
8
9
 
38
 
! Отговори
Ицо Чекията преди 10 години
Кюрда и Емо Фаса от 10 години в Етрополе крадат държавна пара чрез измислената им футболна школа.Сега има наглостта да говори че трябва да садим футболисти.Къде са твоите футболисти от школите бе господин Доктор хонорис?Главният прокурор да си влезе в ролята .
7
11
 
40
 
! Отговори
Коста преди 10 години
Това е националния ***...
6
15
 
38
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
Стига с тия легенди,че вече ми се потресе,вместо да го съди държавата че изпокраде сумати дървесина с Емил Димитров на безценица,ние ще му слагаме медали и ще му даваме трибуна за глупави и цинични приказки.АНАТЕМА,бил някога,взел си парите за това,сега какво още го издигаме в култ,този *** и *** селендур !!
5
11
 
34
 
! Отговори
da go..... преди 10 години
Ei vie (Stoichkovcite) vzemete se se malko v rure stanete kato nego,moje da go oprekvate kolkoto si iskate tarikati neshtastni.Sega imate samo pravo da milchite
4
19
 
55
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Ицо,велик футболист си,ама си много ***!По-малко си отваряй устата и ще бъдеш повече щастлив! Твоя приятел Боко,като малък садил в градината влакчета и камиончета и виж до къде ни докара! И двамата сте *** от класа!
3
23
 
49
 
! Отговори
шибаняк преди 10 години
Аз съм постигнал половината от това което може псуващия необразован каруцар. Псувам,купих си синя ламба за двайсет кинта,крия се от журналисти, скачам им на бой,нащи ми уреждат разни неща и научих английски. Ами това е сом тайм уин, сом тайм люн.
2
9
 
57
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Дразни ме определението "чудо" относно успехите на националния отбор по времето, когато Стоичков играеше. Това беше резултат от упорита работа, себераздаване и най-вече сплотен колектив. На сегашните национали им е нужно самочувствие, а то се гради със силно първенство в среда без корупция, позволяваща на родните таланти да се развиват. На златното поколение не му пукаше срещу кой противник се изправя и колко отличия има, защото беше уверено в себе си.
1
32
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя кавал още ли кара със синя лампа и има скандални имотчета?