Гуардиола: Юп, ти ми остави перфектен отбор

"Твоите постижения остават завинаги в историята, ценя те като треньор и човек", добави Пеп
15 ное 2013 14:45, Друми Георгиев
0
Гуардиола: Юп, ти ми остави перфектен отбор
Гуардиола не крие респекта си към "старата лисица" Хайнкес. Снимка: Ройтерс

Снощи бившият треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес получи престижната в Германия награда "Бамби" в категория спорт. Отличието му бе връчено от наследника му на треньорското кормило на баварците Пеп Гуардиола.

"Радвам се изключително много, за мен това е голяма чест. Постижението на този чудесен отбор е историческо. Моята съпруга Ирис не само има голям дял в този успех, но той е и неин", сподели развълнуваният Хайнкес на награждаването.

Настоящият наставник на Байерн Пеп Гуардиола показа огромен респект към 68-годишния си колега, който се пенсионира през лятото.

"Юп, ти ми остави един перфектен отбор. Не мога да постигна повече от това. Твоите постижения остават завинаги в историята на футбола", заяви Гуардиола.

"В Германия Хайнкес е легенда, но дори в Испания всяко дете знае за него. Юп, за мен ти си голям личен пример. Не само като професионалист, но и като човек", добави испанецът.

Както е известно, през миналия сезон Хайнкес изведе Байерн Мюнхен до исторически за клуба требъл, печелейки Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия.

Специалистът може да се похвали и с това, че триумфира в Шампионската лига и с Реал Мадрид преди 15 години. От общо три участия в турнира като треньор Хайнкес винаги е извеждал отборите си до финал.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари