Алонсо: Хубаво е, че съм първи сред смъртните

Испанецът е доволен от това, че си гарантира второто място в класирането
18 ное 2013 13:43, Друми Георгиев
0
Алонсо: Хубаво е, че съм първи сред смъртните
Алонсо е доволен, че завършва сезона зад Фетел. Снимка: Ройтерс

Фернандо Алонсо изрази по интересен начин задоволството си, че завършва втори в шампионата във Формула 1.

Испанецът приключи пети вчера в Остин, но вече не може да бъде изпреварен в класирането. Все пък той със сигурност е разочарован, че отново не успя да стъпи на върха предвид страхотното представяне на Ред Бул и отстъплението на Ферари във втората половина от година.

„Истината е, че втората ми позиция бе почти гарантирана заради операцията на Кими, който пропуска последните 2 старта. Доволен съм, че приключвам втори и съм първи сред смъртните“ заяви Алонсо, като по този начин постави Себастиан Фетел далеч пред всички останали заради огромното предимство на германеца.

„Във втората половина от състезанието бяхме по-бързи и това изглеждаше максималното, което можехме да постигнем. Все пак въпросът е, че през последните месеци загубихме по отношение на конкурентоспособността и направихме няколко стъпки назад“ отчете испанецът.

„Не успяхме да изпреварим Мерцедес при конструкторите и ще опитаме да го направим в Бразилия, но ще е много трудно“ добави пилотът на Ферари, чийто тим изостава с 15 точки конкурентите си в битката за второто място при конструкторите и има аванс от 18 пред Лотус.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари