От Реал уредили Гюндоган

Борусия Дортмунд ще получи 20 милиона евро и Нури Шахин за полузащитника
5 дек 2013 14:36, Георги Пешев
0
От Реал уредили Гюндоган
Снимка: Ройтерс

Реал Мадрид е подписал предварително споразумение с Борусия Дортмунд за полузащитника Илкай Гюндоган, твърдят последните слухове.

Халфът отдавна е цел на столичани, а се заговори, че и Барса го иска, но Кралския клуб е действал по-бързо заради добрите си отношения с германците.

Самият Гюндоган е отказал да поднови договора си с Борусия, който изтича през лятото на 2015-а година, така че клубът ще бъде  задължен да го продаде и от следващото лято се очаква той да пристигне на „Сантяго Бернабеу“.

Жълто-черните се надяваха да получат 30 милиона евро за футболиста, но според информациите ще трябва да се задоволят със сума между 15 и 20 милиона и правата върху Нури Шахин, който през този сезон играе като преотстъпен в отбора.

Сериозен интерес към Гюндоган е имало и от английски клубове, които обаче се отказали от него, след като станало ясно, че неговите предпочитания са да заиграе в Мадрид.
 
Очаква се всички подробности по споразумението, както и личните условия на халфа да бъдат уточнени още преди края на тази кампания, след което германският национал ще пристигне при мадридчани.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации