Отпред играем за 0:0, отзад - каквото стане!

Левски и ЦСКА се надпреварват кой ще пусне водата в тоалетната
Обновена: 20 дек 2013 15:28 | 20 дек 2013 15:23, Друми Георгиев
31
Отпред играем за 0:0, отзад - каквото стане!
Левски излъга ЦСКА за Купата след 210 минути без гол и 18 изпълнени дузпи. Снимка: Булфото

Когато два отбора не могат да си вкарат гол в продължение на 210 минути, те навярно са италиански. Ако не са, значи са твърде дефанзивни или пък просто слаби, поне в атака.

Вчера Левски успя да изхвърли вечния си враг ЦСКА от турнира за купата на България, след като двата отбора изпълниха общо 18 дузпи, за да определят победителя. Преди това ни представиха постна продукция, която би се харесала само на "футболни вегетарианци" или на хазартни типове, които са заложили на знак "Х".

ЦСКА заслужаваше повече място на четвъртфиналите, защото създаде повече положения, игра с по-малко страх и за капак не получи очевидна дузпа. Големият проблем на "армейците" обаче е, че те така и не сътвориха нито една смислена атака.

Комичната защита на Левски увисваше при почти всяко центриране в наказателното поле. Венци Василев и Джаксън Менди отправиха по два удара с глава, без да бъдат притеснявани от защитници в синьо. Неточен мерник, гредата и Пламен Илиев спряха "армейците" към заслужена победа. И съдията, разбира се. Защото при гол във вратата на Левски, отново щяхме да видим психологически затормозени "сини" футболисти в интервютата след мача.

Макар да липсваше креативност и гениално хрумване при атаките на "червените", те поне се опитваха да търсят гола чрез изсипана в наказателното поле топка след корнер или фаул. В лагера на Левски се наслушахме от закани преди мача, макар и с доста по-умерен тон след боя от ЦСКА с 0:3 за първенство. Фактите показват, че "сините" не успяха да вкарат гол на вечния си противник след точно 300 игрови минути този сезон.

Тимът от "Герена" имаше нужда от попадение вчера и в никакъв случай не трябваше да допуска такова. В голяма част от срещата обаче момчетата на Тони Здравков спазваха станалата популярна за родната действителност изкривена максима "отпред играем за 0:0, отзад - каквото стане".

С централен нападател като Макриев е лесно да спазиш това правило. Таранът имаше две изяви в мача - доста неточен шут и игра с ръка в собственото си наказателно поле. Един мой съсед сравни нападателя на Левски с Марио Манджукич заради "здравата работа, която вършат в дефанзивен план и увличането на съперниците".

Трудно успях да сдържа смеха си, чувайки невярващо тези думи. Не искам да обиждам Макриев и затова няма да коментирам спортните му качества, само ще кажа, че противниковите защитници не са влюбени ученички, за да ги увлича.

Трудно ми е да определя кое е по-слабото звено на Левски в момента - инертната атака с нападатели, които си оправят самочувствието срещу слабаци като Пирин, Нефтохимик и Любимец, или трагичната защита, която кара феновете на отбора да изтръпват при всяко центриране в наказателното поле.

Светлият лъч от вчера е представянето на вратаря Пацо Тигъра, който се хвърляше като лъв. Дали изтръгнатата с дузпи щастлива победа може да свали психологическия товар от плещите на футболистите на Левски за мачовете през пролетта?

Двете нули на светлинното табло снощи ме накараха да се замисля. Така и не видях прословутия левскарски дух, ЦСКА пък с нищо не напомни за своята "харизма". Два уплашени отбора с ограничени футболни умения, които не отговарят на високите стандарти наложени от тях в миналото. Два бивши гранда (за българските стандарти), които вече не плашат своите опоненти, защото тяхното величие се е изпарило. Претенциите им не отговарят на възможностите.

Навярно мнозина се питат откъде точно идва обозначението "00" за тоалетните. Всичко започва от германските хотели, които са искали да предпазят свои гости от объркване в късните часове след употреба на алкохол. Така тоалетната рязко е била разграничавана от номера на хотелската стая и от най-неориентираните посетители.

Не само вчера, но и през последните няколко сезона ЦСКА и Левски са като объркани и пияни гости в непознат хотел. Продукцията и на двата отбора много често не си заслужава билетчето, защото е кръгла нула. "Продукция" като за тоалетна, но в края все някой трябва да пусне водата.

Друми Георгиев, Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ЦСКАЛевскиВечно дерби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
Sensey Potashaka Po преди 10 години
"Двете нули на светлинното табло снощи ме накараха да се замисля."Това е абсурдно ! Български спортен коментатор да мисли ! И това доживяхме !Иначе мачът си го биваше. Не разбрах само кои играха. Май някои самодейци от зоните ли бяха ?
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Poduene is the best!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С мъка изгледах това подобие на футбол!Айде, по-бедни сме от западноевропейците, с по нисък стандарт сме, изоставаме в хиляди неща от тях, ама футбола е проста игра, за която не се изисква много... Защо не можем да играем като тях - хубав футбол?! Ще кажете, че терените ни били окаяни... - играли сме и на хубави терени и резултата е същия... И това не можем да правим като хората... И ми е жал за тези дето се напъват да гледат българска пародия на футбол...То футбола като държавата и народа!
21
4
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
До do 19Кво квичиш тогава бе грухи :). Нали това 3:0 те грее, стой си у *** :).А Левски е вкарал достатъчно, че да ви изрита от турнира. Добрите отбори играят и вкарват точно толкова, колкото им е необходимо :), а некадърните и смешни тимчета след поредната загуба се оправдават със съдията, с времето и с космоса и грухтят от яд.
20
1
 
3
 
! Отговори
do 19 преди 10 години
koga pak la?3 ma4a nqmate gol sre6tu cska.3-0 boli li,a TROi4ovec.Prosti teleta qko kusmet imahte w4era,ama slava bogu pak Ludogorec 6te spasqwam polojenieto.Ah lo6o BIROI,LO6 VEZALOVVVVV
19
7
 
4
 
! Отговори
1914 преди 10 години
vsicki tur4alq sa za (*SKA
18
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
*** Друми,явно ти си бил пред тоалетната,защото на националния не работят таблата!
17
6
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
Идва Коледата святаЛевски пак закла свинята! :)Нормално на свинете им пречеше космоса и нормално ако не им дадат измислена дузпа няма как да вкарат.Бегла справка показва, че в последните два месеца в мачовете с отборите от Топ 7 фк Панчарево не можа да бие никой и взе само една мизерна точица и то с 0:0. За същия период Левски се издъни само срещу Черно море и отупа останалите, като по-важното е, че с изключение на Лок. Пд категорично ги надигра.Ако продължат така са ШАМПИОНИ!
16
1
 
6
 
! Отговори
Венцо преди 10 години
Добре, че журналистчето не е ЦСКАрче.... Иначе не виждам защо всички спорят като и двата отбора са МЕГА зле...
15
0
 
5
 
! Отговори
Онуфри преди 10 години
Вярно е, че ЦСКА играха слабо в нападение, но не е вярно, че нямаха смислени атаки извън статичните положения. Имаха, особено в началото на второто полувреме между 50-тата и 60-тата мин., но малко.
14
0
 
6
 
! Отговори
Владо преди 10 години
Вчера разбрах какво е идеята " ЦСКА ", както и идеята "Левски", в която разни пишман футболисти и дихатели се кълнят - ами просто няма такава .
13
1
 
2
 
! Отговори
До il_cho преди 10 години
очевадно комплексиран си!
12
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Мисля да съдя БФС че ми отнеха 2 часа от живота,защото само толкова го гледах мача.Време е радикални мерки в бг футбола,А група не с 12 ,а с 10 дори с 8 отбора .То тия вече дори ги мързи да се правят на манекени ,ами приличат вече на едни чували с картофи които само лежат.Айде вие ми кажете колко отбора в България са хем финансово стабилни ,хем имат стадиони ,А.Подчертавам да ИМАТ в момента,защото всички знаем приказки от сорта на ,ние ще строим и т.н. .
11
0
 
3
 
! Отговори
sboo преди 10 години
Преди бях левскар,сега съм все още ,но тръпката вече я няма ,дали ще паднем дали ще бием,пак ще се напием,горчивата истина е нашите така наречени грандове,станаха small greats,
10
1
 
7
 
! Отговори
... преди 10 години
Значи МНОГО МНОГО МНОГО съжелявам, че вчера гледах цели 24 минути от тоя "футболен мач"! Чисто и просто трябваше да отида да гледам ИСТИНСКИ ФУТБОЛЕН МАЧ каквито се играят на платеното игрище близо да нас! Инак да им е честита новата година и на Левски и на ЦСКА, но моля ви през новата година НЕ СЕ НАРИЧАЙТЕ ФУТБОЛНИ ОТБОРИ или ИЛИ ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ! СРАМНО Е! А И СМЕШНО!
9
3
 
4
 
! Отговори
GERB=lefski преди 10 години
По- оптните запалянковци със сигурност са видели че цесекато пусна победата на лефски ! Най добре се видя на дузпите , когато синьото вратарче взе да се радва за победа ама имаше още една дузпа да се бий . Но не е само това , просто лефски са безобразно слаби и ако не им се " помага " ще изпаднат с тоя си отбор, но това е зле за маркетинга !
8
1
 
12
 
! Отговори
Бойковист преди 10 години
Пак започнахте да се делите на сини и червени,на *** и ***,на турци и какви ли не ... а тъжната истина е само една - няма футбол в България,само изтормозени запалянковци,които чакат любимия отбор да победи за да се усмихнат поне веднъж в изтормозения си ден ...Дано поне Лудогорец се представи добре срещу Лацио!
7
11
 
6
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
хаха, колко ми бързо ми изтри коментара, червеният му чорбар долен! Колкото и коментари да триеш ти и останалата пасмина гризнахте предколедно дървото :)))! А да гледаш как чорбарите бият собственият си отбор... безценно :)!Трий и ДГД :)!
6
6
 
29
 
! Отговори
... преди 10 години
***, не се хабете излишно. Вярно, е че дузпата беше 100%-това! По-чиста дузпа от това - здраве му кажи, на кой език да ви се каже, а? Вярно е обаче, че и ЦСКА не си вкара положенията, за което пък и те са си виновни. Просто супер грозно се получи, и тва е. Не беше чист мача от гледна точка на съдията! Иначе за дузпите си имахте и късмет и по-здрави нерви. Това е то! Айде със здраве!
5
9
 
20
 
! Отговори
hasan ahmedov преди 10 години
UEVSKI SE RADVA KATO 4ELI E STANAL EVRO 6AMPION ! лудогорец му даде мача заради стадиона което му отстапи Уевски ! Разград бие класни отбори от СветоВна величина па Уевски няма да ги бие аре бе МАДЕ ин БАЙ ГАНЙО....