Челси продаде Де Брюйн на Волфсбург

Белгиецът подписа договор за 5 години и половина с "Вълците"
Обновена: 20 яну 2014 09:19 | 18 яну 2014 18:48, Георги Пешев
0
Челси продаде Де Брюйн на Волфсбург
Снимка: Ройтерс

Челси официално продаде полузащитника Кевин Де Брюйн на немския Волфсбург. Новината бе потвърдена в клубната страница на "Сините", а според неофициални информации в касата на отбора ще влезе сумата от 16 милиона паунда.

22-годишният белгийски национал подписа договор с "Вълците" за пет години и половина.

Младият футболист премина в редиците на лондончани през 2012 година от Генк, като отборът плати за него 7 милиона паунда, но той почти не е играл за отбора.

След като Челси го закупи, "Сините" го пратиха под наем в немския Вердер. При завръщането си в Челси през лятото имаше очаквания, че ще му бъде даден шанс, но Моуриньо го пусна да играе само в 3 мача от Висшата лига.

Въпреки, че Моуриньо не му даде шанс, белгиецът не каза нито една лоша дума за него.

"Моуриньо е много силен треньор в тактически план. През лятото той ме убеди да остана, макар че на масата имаше хубава оферта от Дортмунд", призна Де Брюйн пред белгийското издание "Het Laatste Nieuws".

"Подготвителният сезон бе добър за мен и първият ми мач също, но все още не знам защо загубих мястото си в състава след мача срещу Манчестър Юнайтед".

"Не съжалявам за трансфера си в Челси. Имах добър период в Бремен, където израстнах като футболист. Имах вариант и да премина в Атлетико Мадрид. но не бях сигурен, че там ще играя редовно".

"Не напуснах Челси, защото трябва да отида на всяка цена в Бразилия с националния отбор на Белгия. Напуснах, защото не съм щастлив", каза още той.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари