Шок за Джоко! Вавринка го детронира в Мелбърн

Швейцарецът елиминира сърбина на 1/4-финалите
Обновена: 21 яну 2014 17:17 | 21 яну 2014 15:56, Георги Пешев
19
Шок за Джоко! Вавринка го детронира в Мелбърн
Снимка: Ройтерс

Станислас Вавринка детронира шокиращо Новак Джокович от Откритото първенство на Австралия, след като го победи с 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Сърбинът допусна уникална грешка в най-ключовия момент и на празен корт прати топката в аут при мачбол за своя противник и така му подари победата.

Благодарение на този успех Стан е на втори пореден 1/2-финал на турнир от "Големия шлем", а Джоко отпадна в 1/4-финалната фаза на надпреварата в Мелбърн.

Това бе и първата загуба за Джокера на Откритото първенство на Австралия от 2010 година насам, след като той бе тотален хегемон в този турнир през последните три години.

Серията на сърбина от 25 поредни победи в Мелбърн в крайна сметка бе прекъсната, след като днес неговият противник изигра невероятно силен мач.

За място на финала швейцарецът ще спори срещу чеха Томаш Бердих, който се намира в невероятна форма. Тази победа пък е сладко отмъщение за Стан, след като през миналата година отново на 1/4-финалите в Мелбърн той загуби в епичен мач от Джокович, който завърши отново в пет сета.

Първият сет с нищо не предвещаваше подобна развръзка и Ноле проби на два пъти подаването на своя противник и взе частта с лекота. Той достигна до пробив за 3:2, а след това проби наново подаването на швейцареца и при 5:2.

Това обаче окуражи швейцарския тенисист и той показа класата си във втория сет, като успя да пробие подаването на сърбина в седмия гейм, като до края Ноле така и не успя да върне пробива и сетовете бяха изравнени.

В третия сет Вавринка увеличи значително увереността си и достигна до убедителен аванс от 5:1 след два пробива, като до края на сета не срещна затруднения и направи пълен обрат на 2:1 сета в своя полза.

Джокович обаче показа непримиримия си характер в четвъртия сет и проби Вавринка при 4:4 в маратонски гейм, в който швейцарецът имаше аванс от 40:0. Това обаче не спря сърбина и той достигна до пробив. В следващия гейм Стан имаше две възможности да върне пробива, но Джокович все пак ги спаси и така изравни сетовете.

Петият и решителен сет на драмата започна равностойно, но двамата бързо си размениха по един пробив, като пръв проби сърбина, след което си взимаха подаванията.

При резултат 8:7 за Вавринка швейцарецът достигна до мачбол и Джокович направи фрапантна грешка, като по този начин подари успеха на своя опонент. Успехът на Вавринка в никакъв случай не трябва да се омаловажава, но сърбинът прати топката аут на опразнен корт и направи една от най-грубите грешки в кариерата си по този начин.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12Жена ти дали ще ти пусне като Дришльото се е класирал за 1/4 финал??На мен ми е през К.. за Кауна и АскювУ.А ти ще си останеш същата гладна мишка без значение кой къде е играл и къде не е играл.Който и бг спортист (клоун) да спечели някой медал или мач бъди сигурен че навсякъдепо света като ми кажеш че си българин ще ти кажат "piss on you".
12
0
 
6
 
! Отговори
така е преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! Баща му е германец, майка му швейцарка. Фамилията е от полски произход. Той се определя като швейцарец. Джоко беше по-слаб от Вавринка в един не много качествен мач.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рано или късно всеки наболен кавал като тоя папагал си намират майстора!Не може само да се боцкаш и да дърпаш кинти!
10
4
 
14
 
! Отговори
Ас преди 10 години
на някой му се къса заешкото сърчице от злоба и завист че нашия Григор постига такива успехи. вземи си наври нещо отзад че да се поуспокоиш
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Ноле никога не ми е бил симпатичен.
8
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Резултата от мача Надал/Дришo e 6:2,6:2,6:0!Благодаря за вбиманието.
7
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди няколко дни ОБЯСНИХ в някоя от темите ТУК кои са ГОЛЕМИТЕ в днешния тенис.Надал,Ноле и малко Вавринка. Всичко останало е ПЪЛНЕЖ.А *** е ЕДИН от ПЪЛНЕЖА и то от по-некачественият пълнеж.5Ще "изненадаш" моя У..!
6
5
 
7
 
! Отговори
росич преди 10 години
Авторчето, това да не е Джоко Росич? Кой казва на Джокович Джоко... освен теб?
5
5
 
7
 
! Отговори
До №7 преди 10 години
По-скоро Азис ще има нещо виетнамско, отколкото Вавринка - швейцарско! :)
4
10
 
8
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Станислас Вавринка - швейцарец ?Тоя е толкова швейцарец, колкото Азис е виетнамец ! :)
3
2
 
11
 
! Отговори
рпб преди 10 години
Мачът беше страхотен. Големи спортисти.Айде и ние утре така да изненадаме букмейкърите.
2
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си пожелаем заглавие: Шок за Надал!:)
1
3
 
62
 
! Отговори
DEeDe преди 10 години
Ако Гришо бие Надал ,може да вземе купата ,сега има шанс.Успех.