Глен Джонсън: Роджърс е по-добър мениджър от Моуриньо

"Загубих уважението си към Жозе", признава защитникът
5 мар 2014 11:13, Друми Георгиев
0
Глен Джонсън: Роджърс е по-добър мениджър от Моуриньо
Джонсън харесва повече работата с Брендън. Снимка: Ройтерс

Защитникът на Ливърпул Глен Джонсън заяви, че мениджърът на тима Брендън Роджърс е по-добър от този на Челси Жозе Моуриньо.

"Под ръководството на Жозе Моуриньо в Челси ми беше трудно. той ми беше казал, че ако играя добре, ще започна в следващия мач. Аз бях избран за играч на мача, затова той не можеше да ме остави на пейката", сподели Джонсън пред вестник "Дейли мейл".

"В следващия двубой той ми каза същото и аз отново бях избран за играч на мача. Предстоеше ни още една среща преди сблъсъка с Барселона. Помня как казах на агента си, че Моуриньо няма да ме пусне да играя, защото ако отново се представя добре, той ще трябва да заложи на мен срещу Барселона. Бях сигурен, че това ще се случи."

"И Моуриньо наистина не ме пусна в следващия мач. В този момент просто си казах, че няма как да изпитвам уважение към него, всичко беше свършило. Брендън Роджърс не би направил нещо подобно. Той вече е показал, че ако си добър и ако играеш добре в големите мачове, заслужаваш да получиш своя шанс. Така че по отношението на работата с футболистите Брендън категорично е по-добър."

"Моуриньо е един от най-добрите в света и аз никога няма да кажа, че не е добър, заради случилото се между нас. Но Брендън е различен от Жозе, той има свой характер и без съмнение е един от най-добрите."

"Някои мениджъри харесват стила на игра, който налага Брендън, но нямат увереността или познанията за това. Други биха се паникьосали или просто щяха да променят философията си, само и само да се опитат да спечелят. Но Брендън е силен психически и е наясно какво иска да постигне."

"Ние вярваме, че можем да спечелим всеки мач. Помня това чувство от времето в Челси. Когато спечелихме титлата през 2005 година ние вярвахме, че можем да спечелим от 0:2. Това беше увереност на най-високо ниво и в момента това се наблюдава в Ливърпул."

"Трябва да вярваш, че можеш да станеш шампион и докато имаме тази възможност, ние ще вярваме, че можем да го постигнем. Сега ни предстоят 10 финала, защото не можем да си позволим да загубим точки, тъй като Манчестър Сити и Челси няма да губят често."

"Манчестър Сити е фаворит за титлата, защото имат широк състав. Те мога да излязат с втори боеспособен състав. Така че ние ще трябва да имаме малко повече късмет. Със сигурност сме достатъчно добри", завърши своето изказване Глен Джонсън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Глен Джонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари