Треньорски оставки след дербито в Пловдив

"Левски" остава без Тони Здравков, а "Ботев" - без Мъри
Обновена: 19 мар 2014 17:25 | 19 мар 2014 17:23,
22
Треньорски оставки след дербито в Пловдив
Антони Здравков Снимка: Булфото

Станимир Стоилов и Антони Здравков-Сухия подадоха оставки от постовете си на старши треньори съответно на "Ботев Пловдив" и "Левски".

Въпреки победата на "канарчетата" днес над отбора на Левски, с която "канарчетата" се класираха на полуфинал, Стоилов подаде оставка. "Днес в 08.30 часа подадох оставка, считана от утре. Създаде се негативна обстановка, а аз не искам отборът на Ботев да играе под такова напрежение".

"Проектът тук е грандиозен и не искам да се стига до негативизъм. Видях как се разваля един отбор и не ми се иска това да се случи отново", заяви Стоилов веднага след мача. "Времето беше тежко, а и бяхме под голямо напрежение. На почивката казах на футболистите ни да се отпуснат и се радвам, че го направиха. Заслужихме си победата", добави Мъри.

Антони Здравков също хвърли оставка. „Останах разочарован след тази загуба от Ботев. Ситуацията, в която се намирам, стана твърде сложна. Понеже страшно много обичам Левски и заради лошите резултати, които постигаме под мое ръководство, както и заради лошото здравословно състояние на баща ми, който обича клуба не по-малко, аз също не се чувствам добре", обясни Сухия.

"Сега ще говоря с г-н Батков по телефона и ще му кажа, че с хора, които не показват футболните си качества, аз не мога да работя и си тръгвам“, допълни още той.

„Контузиите и наказанията оказват влияние, но затова Левски дава заплати не на 11 души, а на 25. Тези, които влизат на терена, са длъжни да оправдаят своето присъствие в Левски", каза Здравков.

"Това по никакъв начин обаче не оправдава отпадането ни от турнира и загубата от Ботев. За този мач конкретно трима-четирима не се раздадоха докрай, но няма да назовавам имена“, посочи той.

„Предаден лично аз не се чувствам. Преди мене имаше други треньори, след мен също ще има. През последните години се смениха 7-8 треньори, но футболистите продължават по същия начин“, допълни Сухия.

За още спортни новини посетете Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Синьо преди 10 години
Не може титуляри да са Кевин Бру и Рамос и да чакаш нещо добро. А момчета като братя Цоневи да стоят на пейката.
14
4
 
4
 
! Отговори
ЦК преди 10 години
Свинете да мълчат!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 тренера побъркахте!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още веднъж да им се връчи купата на Сталин,тяхната любима купичка да не им е на 0 юбилея :)))
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе беше само Милко Балев.Ред туряха още Ангел Солаков,Борис Велчев-дядо,Петър Танчев,съветския генерал Никола Йотов,баба Цола Драгойчева,партизанина с 2 смъртни присъди по времето на Царизма - Никола Крушовенски,партизанския главатар Тодор Терпешев,брат на *** Добри Терпешев,също с 2 задочни смъртни присъди от властта преди 9 септември 1944г. и още знайни и незнайни подуянски герои и героини от времето преди 1989г.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е Милко Балев, да тури ред.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А трябват президентски оставки!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откакто държавата не ги побутва тия два ''велики'' отбора Говедарци и Свинярци са пълна трагедия.
7
6
 
16
 
! Отговори
На МангоДжери баба преди 10 години
Извинявам се ама не може да се казва тоя отбор Левски.Само унижавате и обиждате името на един герой.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да се коментира(при слабата игра на Левски), първият отменен гол си беше много спорно решение. Втория абсолютна засада. А имаше и главичка за червен картон на играч от Ботев срещу Генков, при спряна игра категорично.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия дето мечтаят за кравешката тишина. И кво. Като изчезне Левски, с Миньор бухово ли ще правите мачове или с Реал Мадрид.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, в последните 5 години в Левски се вършат изключително много глупости на ръководно ниво. Ботков най-после си сбъдна мечтата да направи от Левски много посредствен отбор. Вероятно това му е била задачата на агент Тара.
3
12
 
43
 
! Отговори
100 преди 10 години
100-йчо Младенов, Мъри 100-илов и 100-йчо 100-ев ви честитят 100 годинината, ***! Да я помните до 200 годишнината!
2
1
 
45
 
! Отговори
ЦСКА преди 10 години
Не знам за треньора на Левски,но Мъри Стоилов е един от малкото левскари които харесвам.Като треньор и като играч се държи много умерено и възпитано.Няма нищо общо с ОРИЕНТАЛСКАТА ПАСМИНА която е налазила и ЦСКА, и Левски и целия ни футбол.На него мога да му пожелая само успех!Що се отнася до мача...Поздрави на Ботев!
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като първи в света съблякоха треньор на пресконференция гол, сега първи в света след един от мачовете си уволниха и двамата треньори. Великани!