Бенфика изхвърли Ювентус

Португалците за втори пореден път на финал за Лига Европа след 0:0
2 май 2014 08:22, Елка Василева
1
Бенфика изхвърли Ювентус
Снимка: Reuters

Бенфика уби мечтата на Ювентус да играе на финала на Лига Европа у дома, след като го отстрани на полуфиналите. Португалците измъкнаха 0:0 в Торино и ще се завърнат отново на стадион "Ювентус" за финала другия месец. Той ще бъде срещу испанския Севиля.

Ювентус трябваше да навакса пасива от 1:2 след първия мач у дома. Италианците хвърлиха всичко в мача, но така и не успяха да вкарат гол. Имаха няколко отлични ситуации и почти до края на мача Бенфика нямаше точен удар, но в крайна сметка Орлите стигнаха до равенството, което ги класира.

Бенфика завърши мача с 10 души, след като в 67-ата минута Енцо Перес бе изгонен за втори жълт картон. Съдията Марк Клатенбърг показа още 2 червени картона на футболисти от резервните скамейки - Вучинич от Юве и Маркович от Бенфика. Португалците обаче издържаха на натиска и продължават напред.

Антонио Конте направи промени в своя тим. Артуро Видал започна титуляр въпреки проблемите в коляното. Касарес смени Бардзали, а Йоренте и Тевес бяха на върха на атаката. На трибуните пък бе Диего Марадона, който бе личен гост на Тевес.

Бенфика започна силно мача. Дълъг тъч намери Родриго, който опита удар, но Лихтщайнер го блокира. Леонардо Бонучи също спря шут на Родриго по-късно. А Пол Погба видя, как удара му бе спрян от Перейра.

Андреа Пирло бе близо до гола, след като топката бе свалена за него от Йоренте, а Тевес стреля от воле над вратата.

Постепенно Ювентус натисна. Пирло, Тевес, Видал, Лихтщайнер имаха добри опити за гол, но не успяха да преодолеят вратаря Облак. В добавеното време на първата част Ювентус бе много близо да открие резултата. Асамоа центрира, Видал засече с плонж. Топката тупна в земята и отиваше в далечния ъгъл, но Луизао с глава изчисти в корнер.

През второто полувреме дъждът над Торино се засили, а Ювентус опита да натисне. Бенфика обаче можеше да нанесе тежък удар на контраатака. Лошо изчистена топка падна у Родриго, който стреля много силно, но неточно от точката за дузпата.

Пирло бе близо до гола след час игра с удар от фаул, но Облак се хвърле и изби. Съдията Клатенбърг пропусна исканията за дузпа на Ювентус, след като Маркович игра с ръка току пред главата на Йоренте. Атаката продължи и Гарай блокира Тевес.

Бенфика остана с 10 души в 67-ата минута. Енцо Перес бе изгонен за втори жълт картон, след като събори Видал. Натискът на Юве се засилваше все повече и повече. Конте пусна Джовинко и Освалдо от пейката, както и Маркизио.

Освалдо вкара гол в края, но той бе отменен за засада. Нападателят получи топката от Погба, който при паса към него бе в засада.

Нервите ескалираха в края, когато Конте обвини Маркович в бавене на времето, докато бе изнасян на носилка и сменен от Сулеймани. Стигна се до скандал и червени картони получиха Маркович и Вучинич, които вече бяха на пейките.

И в добавеното време Юве имаше шанс да вкара, но удар на Пирло от фаул срещна стената, а след това удара с глава на Касарес от корнер бе спасен от фантастичния Облак.

ЮВЕНТУС - БЕНФИКА 0:0

ЮВЕНТУС: Буфон, Касарес, Бонучи (73 Джовинко), Киелини, Лихтщайнер, Видал (79 Маркизио), Пирло, Погба, Асамоа, Тевес, Йоренте (79 Освалдо)

БЕНФИКА: Облак, Макси Перейра, Луизао, Гарай, Сикуейра, Рубен Аморим, Перес, Маркович (85 Сюлеймани), Родриго (68 Алмейда), Гайтан (76 Салвио), Лима

Червен картон: Перес (Б) 67

Спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ювентусБенфика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 испанските отбора на европейските финали ама английското дърво-първенство било най-силното в света :))

Спонсорирани публикации