Рио Фърдинанд няма да се отказва от футбола

Защитникът обаче все още не знае дали ще остане в Манчестър Юнайтед
9 май 2014 13:43, Друми Георгиев
0
Рио Фърдинанд няма да се отказва от футбола
На Рио още му се играе. Снимка: Ройтерс

Рио Фърдинанд няма намерение да прекратява кариерата си и ще играе и през следващия сезон. Той обаче все още не знае дали ще остане в Манчестър Юнайтед или ще премине в друг клуб.

През този сезон 35-годишният ветеран загуби титулярното си място и записа само 22 мача във всички турнири. Договорът му с клуба изтича това лято, а след идването на новия мениджър се очаква да бъдат направени сериозни промени.

До скоро в английските медии се спекулираше, че Фърдинанд може да сложи край на футболната си кариера. Той обаче няма такива намерения.

"Здрав съм, във форма съм и искам да продължа да играя", коментира Фърдинанд, цитиран от Скайспортс.

"Говорих с много мои приятели във футбола и всички казват едно и също нещо - продължавай да играеш колкото можеш по-дълго".

"В момента клубът е в позиция, в която не може да направи никакво решение за нищо. Би било без значение аз да кажа дали искам това или онова, защото първо трябва да видим кой ще е новият мениджър".

"Искам най-доброто решение за клуба. Каквото е то, ще го уважа. След това съм отворен за оферти. Но преди това ще изчакам и ще видя какво ще стане в Юнайтед и след това ще се направят решения".

Само преди няколко дни в английските медии се появиха информации, че Арсен Венгер е склонен да вземе Фърдинанд в Арсенал, ако той стане свободен агент през лятото.

Същевременно Фърдинанд коментира и почти приключилия сезон, който се оказа най-слабия за клуба от повече от 20 години.

"Няма смисъл да дълбаем върху това какво е направил Дейвид Мойс и какво се е объркало. Трябва да обърнем страницата. Не можеш да вършиш напред, ако гледаш назад. Ще дойде нов мениджър и той ще е човекът, зад когото ще застанем, ще работим заедно и ще направим така, че той да успее".

"Важно е всички да работим заедно и да продължим да печелим, защото това сме ние. Ние сме отбор, който спечели много титли и купи и искаме да се върнем към това".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Рио Фърдинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари