Наказаха Киелини за три мача

Защитникът санкциониран за удар срещу Пянич, Прандели обаче му прости
13 май 2014 11:41, Друми Георгиев
0
Наказаха Киелини за три мача
Киелини изгоря за три мача. Снимка: Ройтерс

Джорджо Киелини ще пропусне следващите 3 мача в Серия А. Защитникът на Ювентус е наказан по видеозапис за удар с лакът срещу Миралем Пянич в дербито с Рома в неделя. Италианският национал ще пропусне последния мач за сезона с Каляри, както и старта на следващия сезон.

Спортният съд в Италия определи удара на Киелини срещу Пянич, като умишлен опит да се нарани съперника. Това е поредното наказание този сезон в Серия А, дошло след разглеждане на видеозапис. По подобен начин си изпатиха вече Филип Мексес, Жуан Жесус, Даниеле де Роси и Матия Дестро.

Имаше притеснения, че това наказание може да накара треньора на Италия Чезаре Прандели да извади Киелини от състава за световното първенство, за нарушаване на етичния кодекс на адзурите. Според "Гадзета дело спорт" такова нещо няма да се случи и Киелини ще е в разширения тим на Прандели, който ще бъде обявен днес.

От Ювентус смятат да обжалват наказанието. Това може да доведе до намаление на санкцията, но също така може да накара спортния съдия Тосел да я увеличи.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари