Рони О'Съливан: Запомнете ме като артист, не като световен шампион

"Играта ми е като тази на Барса и Федерер, не искам да съм скучен като Челси и Моуриньо", избухна Ракетата
24 май 2014 13:57, Друми Георгиев
4
Рони О'Съливан: Запомнете ме като артист, не като световен шампион
Рони О'Съливан не смята да се променя, атаката си остава запазената му марка. Снимка: Моник Лмибос

Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан направи обширен анализ на завършилото световното първенство и загубения финал срещу Марк Селби от 10-5 до 14-18 фрейма.

Ракетата направи аналогия с футболните отбори на Барселона и Челси, сравнявайки стила си на игра с този на каталунците. Той не крие, че намира вдъхновение от тенис-легендата Роджър Федерер и най-добрия голфър Тайгър Уудс.

"Връщайки се назад, сега съм по-разочарован, отколкото след като загуби финала срещу Марк в Шефийлд. Тогава си мислех, че просто съм щастлив, че постигнах серия от победи, за да играя на финала. Но сега съм разочарован, че тази година не успях да стана световен шампион за шеста година", написа Ракетата в колонката си в "Евроспорт".

"Но не възнамерявам да се залъгвам, тогава дори не се доближавах до стандартите си, които наложих при предишните си две участия, когато спечелих титлата с лекота. Нямам представа каква е причината. Най-тревожният знак за мен по време на финала беше липсата на адреналин в тялото ми. По принцип, когато играеш си мислиш, че не би искал да бъдеш отнесен от някого, който играе фантастичен снукър. Но срещу Марк не изпитах подобно чувство. Той нямаше как да ме отнесе, защото фреймовете бяха много дълги и провлачени."

"Моята философия е изградена върху атаката, да се опитам да си спечеля световната титла, вместо да я чакам да дойде при мен. Цялата ми игра е изградена на тази философия - да вкарвам топките, да трупам много точки, да играя добри сейфти-удари. Ако чаках своите шансове, без да предприемам рискове, едва ли щях да спечеля и една световна титла."

"Разочарован съм, че загубих този финал. Но спечелих пет световни титли, до които стигнах с предприети рискове и няма да променя начина си на мислене. Не съжалявам за начина си на мислене по време на финала."

"Няма да направя компромис с идеалите си. Това е като да накарате Барселона да смени стила си на игра, когато получи удар. Но подходът на каталунците очевидно е правилен, след като спечелиха няколко пъти Ла Лига и Шампионската лига."

"Страхотно е да ги гледаш и е прекрасно да станеш свидетел на този стил на игра. Моята игра в снукъра е базирана на начина, по който Барселона гледа на футбола, начинът, по който Роджър Федерер играе тенис, начинът, по който Тайгър Уудс играе голф. Това са шампионите, които ме вдъхновяват."

"Бих искал да ме запомнят преди всичко като артист, е не като световен шампион. Не бих искал да съм като Челси, или като Жозе Моуриньо. Те се защитават с 11 души, опитвайки се да те извадят извън ритъм, а после скучният отбор печели след контраатака."

Целия коментар на Рони О'Съливан може да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: снукърРони ОСъливан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е аз точно като артист ще го запомня. Има неизброимо количество титли, рекорди и пр. неща за статистиката, но да го гледаш как играе (като е на кеф) си е забавление.
2
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
като не си го чувал, недей да коментираш. ти си смешен в случай...
1
13
 
0
 
! Отговори
Смешен Е преди 9 години
Не съм го чувал тоя, но явно се е взел много насериозно за билярдаджия.