Националките ни по волейбол са на финалите на Евро 2015

Българките спечелиха първото място в квалификационна група "D"
1 юни 2014 11:44, Елка Василева
2
Националките ни по волейбол са на финалите на Евро 2015
Снимка: архив, Булфото

Националният отбор на България по волейбол за жени се класира за европейското първенство в Белгия и Холандия през есента на 2015 година, след като спечели първото място в квалификационна група "D".

В Баку в последния си мач от квалификациите българките победиха с 3:1 (25:14, 25:18, 14:25, 25:19) състава на Азербайджан. Селекционерът Владимир Кузюткин започна с титулярен състав:

Диана Ненова, Емилия Николова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Страшимира Филипова (капитан), Христина Русева и Десислава Николова (либеро).

България имаше проблеми само в третия гейм, спечелен от домакините с 25:14. В първата, втората и четвъртата част българският отбор изцяло контролираше събитията на полето и не оставиха шансове за Азербайджан.

Добриана Рабаджиева беше най-резултатна в българския отбор със 17 точки, а 16 добави Емилия Николова. Най-резултатна в мача стана Полина Рахимова от домакините, като тя завърши с 19 точки.

Българските волейболистки имаха специална подкрепа от трибуните, след като за тях викаха юношеските национали по футбол до 17 години. В момента те са в Баку, защото участват в турнира "Купа Каспия".

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Браво!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
отличен 6