Възстановяването на Шумахер няма да е бързо

Той все още влизал и излизал от съзнание, не можел да говори
18 юни 2014 15:24,
20
Възстановяването на Шумахер няма да е бързо
Снимка: Reuters

Лекарите от болницата в Лозана предупредиха, че възстановяването на Михаел Шумахер няма да е скоро и той може да остане там за продължителен период от време.

Преди два дни седемкратният световен шампион във Формула 1 бе изписан от болницата в Гренобъл и бе съобщено, че вече се е завърнал в съзнание.

Подобряването на състоянието му позволи той да бъде преместен в болница в Лозана, близо до мястото, където живее.

"Идването му тук няма да е въпрос на само няколко дни. Може да е дълъг период", коментира пресаташето на болницата в Лозана Дарси Кристен.

"Трансферът не значи, че подобряването му през последните няколко седмици е драстично. Той все още влиза и излиза от съзнание. Но има повече моменти на съзнание и по-често, отколкото през април".

"Той със сигурност не може да говори, но има известна степен на комуникация. Докторите му и семейството му говорят с него, но той се уморява много бързо и има нужда от много почивка. Затова това е сведено до минимум", допълва Кристен.

"Ще бъде много дълъг път и е трудно да се каже какъв ще бъде изходът. Каквото и да стане, ще има нужда от много търпение".

"Болницата е една от най-добре оборудваните в света и се оглавява от професор Ричард Фраковяк, един от лидерите в тази област. За Шумахер няма по-добро място в момента", допълни пресаташето.

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М да, заланчуците растат бавно !
13
0
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Шумахер, на който всички желаем скорощно оздравяване, няма да бъде никога същият човек. Засега няма нищо конкретно и нищо обнадеждаващо за истинското му състояние. Журналята не се допускат, лекарите пазят лекарска тайна. Състоянието му се оценява на около 700 мил.евро. Жена му няма да жали средства за неговото възстановяване, но не забравяйте, че лекарите не са Господ, за да го изправят на крака. Чета всичко писано за Шуми в немската преса и желая доброто на него и семейството му. Няма новини!
12
2
 
11
 
! Отговори
рере преди 9 години
Да се възстанови напълно е утопия. Дано поне е дотолкова,че да може да се радва на децата си и да ги гледа как растат, а те да чувстват ,че имат неговата подкрепа. Шуми е смел човек, а Бог помага на смелите.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ДАНО АМА НАДА ЛИ. МОЗЪК НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА. МОЗЪКЪТ Е НАЙ СЛОЖНОТО НЕЩО КОЕТО ГОСПОД Е СЪЗДАЛ.
10
3
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Radvam se za coveka, no infoto mi naviava spomeni za dosta statii ot dnes.bg, v koito s gordost se opisva na kolko pacienta e pomognal tozi ili onzi donor...Koito realno e niakoi obiknoven nestastnik, izpadnal v koma...podobna na goreopisanata......izvoda za men e , ce ako se be slucilo v bg/narocno s malki/ i coveka be obiknoven nestastnik-dosega da sa go RAZFASOVALI...
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не харесвам Ф1, но Шумахер е легенда!Едва ли ще бъде отново същия човек,но дано поне се оправи до едно състояние на адекватност.Зимните спортове също ги ненавиждам-колко хора измряха по пистите,знаете ли?Нищо чудно и зимните спортове да водят класацията за най-много смъртни случаи на човек.Възприето е богаташите да играят тенис, голф и да карат ски.От тези трите голфът е най-безопасен, пък и най-много пари се изкарват:)Дано се възстанови Шуми!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом комуникира (макар и трудно), значи има голям шанс да се възстанови ако не напълно, то поне в голяма степен! Стискаме палци и се надяваме! За силния дух няма невъзможни неща!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мили преводачи на статии, изрази "завърнал се в съзнание" "влиза и излиза от съзнание" няма на български език. Освен ако не сте ползвали гугъл-преводача.
6
0
 
25
 
! Отговори
JustTom преди 9 години
С теб сме Шампионе!!! Колкото е необходимо - толкова!
5
0
 
17
 
! Отговори
jane преди 9 години
Всеки човек със сериозна черепно-мозъчна травма прилича на бавноразвиващ се в началото на възстановяването си, просто е такова естеството на травмата. Тия работи се оправят много много бавно, с много търпение и усилия и естествено воля.Не знам дали Шуми ще се оправи, стискам му палци.Но поне не го погребвайте преждевременно. Ако мозъкът му не е сериозно увреден, има шанс да се възстанови до прилична степен. Но със сигурност няма да е скоро.
4
3
 
15
 
! Отговори
Манол Велев преди 9 години
Нищо му няма. Ще се оправи като мен
3
9
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До DiscoveryТой едно е казал почти всичко но няма да бъде само бавноразвиващ се а ще си е чисто зомби :D
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не разбирам какъв е проблема да пуснете кадрите от неговата каска в деня на инцидента 29.12.2013...съмнявам се това да е някаква държавна тайна ,кадрите да са по потресаващи от тези които сме виждали или разследването да не е приключило за толкова време (това не е БГ и няма какво толкова да се разследва ) ... в случая като на скиор с дългогодишен опит би ми било интересно да видя как е станало за да не попадам и аз в такива ситуации
1
7
 
12
 
! Отговори
Реалистът преди 9 години
Изключително много ме съмнява Шуми да се оправи напълно............. След близо половин година в кома!!!!! Стискам му палци......... но адски ме съмнява! :(((((......... Оставете какво пишат жълтите вестници............... Половин година кома НЕ Е като да паднеш, да си спукаш главата и да те зашият........... Поне аз мисля , че почти сигурно няма да си върне разсъдъка напълно.... :((( !

Спонсорирани публикации