Салто-Клозе спаси Германия от резил срещу Гана

Ветеранът вкара изравнителния гол за 2:2
Обновена: 22 юни 2014 07:37 | 21 юни 2014 23:55, Друми Георгиев
24
Салто-Клозе спаси Германия от резил срещу Гана
Клозе пренаписа историята, изравнявайки бразилеца Роналдо. Снимка: Ройтерс

Германия и Гана завършиха 2:2 в изключително зрелищен двубой от група "G" на световното първенство по футбол, игран на стадион "Ещадио Кастелао" във Форталеза.

Двата отбора бяха напълно равностойни през първото полувреме, в което Германия бе по-креативният отбор, но пък Мануел Нойер спаси бомбени изстрели на Атсу и Мунтари.

След почивката съперниците си размениха по един гол с глава в рамките на три минути. Първо Марио Гьотце откри резултата след центриране на Томас Мюлер, а после пасът на Атсу бе материализиран от Андре Аю.

В средата на второто полувреме Гана сензационно успя да стигне до пълен обрат. Грешка на Лам позволи на Асамоа Гиян да напредна и той матира Нойер с плътен диагонален изстрел в левия ъгъл.

Двайсетина минути преди края на редовното време влезлият малко преди това като резерва Мирослав Клозе изравни резултата след изпълнение на корнер, като по този начин той вкара своя 15-и гол на световни първенства, изравнявайки най-резултатния футболист до момента на мондиали - бразилеца Роналдо.

Германия събра 4 точки и остава лидер в групата. Гана е на трета позиция с една точка, но САЩ (3 точки) и Португалия (без спечелена точка) имат мач по-малко.

Как точно се разви мачът, вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Q преди 9 години
mi 4e to v BG ima li futbol i nacionalen otbor?az ne znaeh
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, да...тук *** само крадат.В Германия явно се развиват и играят в националните им отбори.Ако тук се появи някой ***, който да се докаже в клубния си отбор и наистина е добър...какво, да не го вземем в национала ли?По тази логика, аз искам и да не признаваме за българи такива селяни като теб.Но, за съжаление и ти си с бг паспорт.
16
3
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 9 години
До АТАКИСТСамо ника, който си избрал говори достатъчно за теб.И какво сега? Имаме половин милион и повече *** в България.Всички те имат български паспорти.Та...по твоята логика те не са българи.Същото важи и за турците.Каквото и да ти се иска, тези хора са българи.Същото важи и за чернокожите в Германия.Емигрирали, повечето родени там, германски граждани и т.н.Щом Германия е ОК с това, не виждам ти какъв си и от къде си, че да ги съдиш?Някакъв балкански, варварски субект!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
от Köln преди 9 години
Мисля, че Йоги подцени противника и бяха изненадани от тяхната добра игра. Добре, че вкара навреме жокерите Клозе и Швайни, защото Йозил и Кедийра съвсем се изложиха-имам чувството, че двамцата не са в добра форма...пък и Лам беше зле. Като нищо можеха да отнесът една загуба! Дано следващата игра да е на нивото им.
14
0
 
5
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Готин мач стана, като фен на Бундестима очаквах победа, но при тая игра на Гана ясно се видя, че тия момчета не заслужават да си тръгнат толкова рано. Определено срещу САЩ положението ще е много по-лесно и Германия ще е на осминафинал. Поздрави и за Клозе за изравняването на постижението на Роналдо, а и на заставането редом с Пеле и Зеелер до играчите, вкарали на четири различни първенства.
13
6
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 14Тук не говорим за тесногръдие а за национална идентичност!Какъв германец може да бъде един чернокож, бе?
12
2
 
9
 
! Отговори
Do 9 преди 9 години
Вече ставате досадни и плоски с подобните коментари за различните националности в отборите.Да, Европа се отвори за света и вече е нормално да има чернокожи в отбори като Германия, Холандия и Франция. Само *** все още се възмущава и доказва своето тесногръдие.Нашият национален като е пълен само със селяни- българи, много е преуспял, нали?
11
6
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До *** HitlerКлозето ако ще и 20 гола да има на световни първенства, винаги ще си остане най-голямото дърво! А Феномена завинаги ще си остане ФЕНОМЕН в сърцата и на най-безпристрастните зрители!
10
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Горещо време плюс ганайски шаман (който показаха няколко пъти), който се клатеше в унес. Браво на Германия!
9
4
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
за малко да има плачещи на края, ама мноо за малко, че в самолета на Португалия и Англия има още свободни места ;)
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия доста се радваха на равен с Гана. То и някои в германския отбор не са германци. Щом двама братя играят за Гана и Германия.
7
0
 
37
 
! Отговори
LN преди 9 години
Никакъв резил не беше!!!Супер интересен мач, който държа в напрежение до последната минута!
6
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпо заглавие.Стана много хубав мач. Гана са сериозен отбор. Германците не си даваха много зор. Можеше и да плачат накрая, но за това са германци. Измъкнаха се от ситуацията.Чак резил, малко прекалено.За който още не е разбрал, на това световно няма слаби отбори.
5
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Топката влизаше в мрежата и без неговата добавка. Голът е на Хьобелс, не на лакомията Клозе. Ний видяхме с очи. Да бъде смрт.
4
0
 
19
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
"Старата пушка",още стреля точно!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама братя един срещу друг в съставите на Германия и Гана
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мене американците няма как да не спечелят купата понеже на всеки мач пускат ХААРП на противниковия отбор и така го неутрализират.
1
14
 
19
 
! Отговори
истината преди 9 години
бкп убива българи и путин плаща на продажниците