Неста: Тиаго Силва е най-добрият защитник в света

"Той е напълно завършен играч, много е силен", заяви италианецът
4 юли 2014 13:41, Друми Георгиев
0
Неста: Тиаго Силва е най-добрият защитник в света
Неста изчетка Тиаго Силва. Снимка: Ройтерс

Бившият италиански национал Алесандро Неста смята, че Тиаго Силва е най-добрият футболист в света на поста си.

"Бразилия не ме впечатли с нищо на световното първенство. Чисто технически, те могат да се справят доста по-добре. Срещу Чили бяха извън ритъм, а техните съперници изглеждаха в по-добра форма", сподели Неста в колонката си за Goal.com.

"Въпреки това, Бразилия има добри играчи, разбира се. Отделям повече време за защитата на отборите и в тази зона бразилците имат най-добрия играч в света. Тиаго Силва е най-добрият бранител на планетата, със сигурност."

"Помня, когато пристигна в Италия. Никой не го познаваше, но веднага разбрахме, че е силен играч. Той не заигра веднага, а тренираше с нас в продължение на 6 месеца. Но след като направи дебюта си, показа колко е добър."

"Също така много харесвам Хамес Родригес, смятам, че заедно с Тиаго Силва той формира най-талантливата двойка бранители. Тиаго е перфектният защитник в модерния футбол. Може да играе добре с топката, бърз е, концентрацията му е отлична и е внимателен. Напълно завършен играч."

"Да, Бразилия изпита трудности в защита, но това не е заради формата им, а заради по-отворената игра на отборите на световното първенство. Не забравяйте, че в групите бяха отбелязани рекорден брой голове."

"Дали климатът играе важна роля? Да, малко. Южноамериканските отбори играят добре, защото са свикнали с жегата и влажността. Европейските отбори също достигнаха до четвъртфиналите, но те страдаха. Германия игра продължения срещу Алжир, който няма толкова качествен състав, но се възползва от климата", добави Неста.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Тиаго Силва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари