Останаха само осем отбора на Мондиала, а няма фаворит

Неймар е надценен, а Игуаин прилича на нападател от Чемпиъншип
4 юли 2014 17:06,
7
Останаха само осем отбора на Мондиала, а няма фаворит
Снимка: Reuters, архив

Само осем отбора продължават борбата за световната титла, а все още е трудно човек да избере фаворит. Сериозни съмнения витаят около всички отбори, пише Пол Паркър (бивш английски национал, състезавал се в Куинс Парк Рейнджърс, Манчестър Юн и др.) от "Евроспорт".

Според него досега на турнира нямаше пълни аутсайдери и именно затова се получи толкова ефектно първенство. Всеки изглежда способен да бие всекиго.

Да започнем с Бразилия. Домакините имат късмет, че изобщо се добраха до четвъртфиналите. Късният удар на Маурисио Пиния, който за малко не прати Чили напред, срещна напречната греда и така Селесао се красира напред.

Именно тази микроскопична разлика между провала и триумфа е голямото очарование на прякото отстраняване, когато всеки се нуждае и от малко късмет.

Който и да стане шампион, вероятно по-късно ще си мисли как се е отървал на косъм в някой мач (може и повече от веднъж).

С този отбор Бразилия няма достатъчно потенциал нито в атака, нито в защита, за да спечели трофея. Домакините нямат качествен център-нападател, дори Неймар досега не успява да оправдае прекалено високите очаквания към него. Той просто не е от класата на Лео Меси.

Аржентина също е тим със сериозни проблеми, но Меси поне изглежда способен да издърпа Гаучосите до края. Шансовете им щяха да са много по-високи, ако имаха друг нападател във форма, но засега Гонсало Игуаин прилича на играч от Чемпиъншип, докато контузиите не спират да тормозят Серхио Агуеро и на световното.

Единственият отбор, който се представя убедително във всяка зона на терена до момента, е Колумбия. Отборът на Пекерман чудесно умее да владее топката и се стреми да я подава напред, а не назад. Най-силното оръжие на колумбийците обаче е бързината и динамиката им. Всъщност скоростта, енергията и атлетичността са козовете на всички отбори, представящи се добре досега.

Що се касае до европейските отбори, победителят от мача Франция – Германия ще има най-големи шансове за титлата, макар че и те не са идеални.

Германците са добри в атака, но не може да се каже същото за отбраната им, особено за бековете. В същото време, ако нигерийците бяха действали по-сръчно в подстъпите към френската врата, Петлите вече щяха да са си у дома.

Все пак французите подобриха доста играта си в сравнение с предишните големи турнири. Може би им липсва малко опит, но те поне излъчват желание за игра и ентусиазъм и имат солиден вратар в лицето на Уго Льорис, така че не бива да се отписат с лека ръка.

Отборът на Холандия все още не може да се нарече фаворит за титлата, защото Лалетата са твърде непостоянни, напомнят на доктор Джекил и господин Хайд. Човек никога не знае кое от лицата си ще покажат, а всяка погрешна стъпка може да се окаже фатална.

Остават още само 7 мача, преди да научим кой ще бъде новият световен шампион, а силите изглеждат крайно изравнени. Предстоят ни интригуващи сблъсъци.

Повече новини от Световното първенство в Бразилия четете в сайта на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
nai nakraq da go chuq ot nqkoi.vse mi cakat minuscheta kato pisha che belgiq shte sa na final
5
0
 
2
 
! Отговори
neli преди 9 години
daño da e evropeiski otbor.pone zasega se o4ertava germaniq
4
4
 
5
 
! Отговори
varg преди 9 години
Фаворита е Белгия.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОСТА РИКА
2
2
 
2
 
! Отговори
Голям тряс преди 9 години
И НЕКА МЕСТЕНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Еех, тук поне авторката която работи по публикацията не говори за "мисионерска поза".