Световното приключи за Неймар

Контузията от мача с Колумбия го вади от игра поне за месец
Обновена: 5 юли 2014 08:28 | 5 юли 2014 08:28, Веселина Йорданова
64
Световното приключи за Неймар
Неймар пада след удара. Снимка: Ройтерс

Световното първенство по футбол в Бразилия приключи за голямата звезда на домакините Неймар поради контузия, предадоха световните агенции, като се позоваха на лекаря на Селесао Родриго Ласмар.

Това е изключително тежък удар за бразилския национален отбор и за цялата страна, която възлагаше на Неймар своите надежди за шеста световна титла.

Още по темата
Бразилският нападател получи удар с коляно в гърба от колумбийския защитник Хуан Сунига в 88-ата минута на четвъртфинала от Мондиала между двата отбора, спечелен от домакините с 2:1. Неймар напусна терена на носилка.

Прегледът в частна клиника показал, че той е със счупен трети гръбначен прешлен. Травмата не е чак толкова сериозна и операция няма да се наложи, но възстановяването на Неймар ще отнеме между 4 и 8 седмици. Това няма да позволи на голямата звезда на Бразилия да играе в оставащите два мача на своя отбор - полуфинала и финала или мача за третото място.

Участието на Неймар в самата среща с Колумбия бе под въпрос. Нападателят получи два удара в предишния мач на Бразилия, драматичното отстраняване след дузпи на отбора на Чили на осминафиналите, единият от които бил в дясното коляно и му причинил силна болка, но все пак бе вдигнат на крака.

Бразилският президент Дилма Русеф лично изрази подкрепа за контузения Неймар. "Заедно с цяла Бразилия желая възможно най-бързо оздравяване на нашата звезда", написа тя в акаунта си в Туитър.

"Палачът" на Неймар от своя страна увери, че не е контузил умишлено голямата надежда на домакините. "Това бе обикновена игрова ситуация, не исках да причиня травма. Просто когато съм на игрището с националния отбор, правя всичко, за да защита честта на своята страна. И двамата искахме да победим, затова никой не отстъпи в този епизод", каза Хуан Сунига.

Той нарече Неймар "велик бразилски талант" и изрази надежда нападателят да се възстанови "и с Божия помощ".

Бразилската десетка игра във всички пет досегашни срещи на своята страна и не само отбеляза в тях четири гола, но и бе основен мотор на иначе изпитващия колебания отбор на Селесао.

/БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
2
 
! Отговори
екстрасенс преди 9 години
Този противен *** събра негативната енергия на цял свят върху себе си и резултатът е налице.
36
5
 
1
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Първият мач му простиха,ама отгоре някой гледа.
35
11
 
3
 
! Отговори
муспхи преди 9 години
Бразилия е гадна - и президента й е българка еврейка, и футболните й звезди са обезателно по *** от *** бразилци. А това недоносче както игра в Барцелона разбрах че ще е кратък. Барцелоно взема Суарес и няма нужда от излишен нападател, още повече че Меси е несменяем.
34
7
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
еми няма да изпусне много, още един мач с Германия и са чао тия
33
2
 
2
 
! Отговори
давай дрише преди 9 години
абе кофти ми е още че аскюу падна...требе да го бие сърбина вече
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ забавя, но не забравя! Получи си го тоя мангесар. Дойчланд, Дойчлан юбер алес... :)
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Футболът е отборна игра. Не може да разчиташ чак толкова на един играч... при това Неймар
30
4
 
4
 
! Отговори
sbigis преди 9 години
germaniq moge da igrae srestu vseki no srestu italia i brasilia nikoga kogato izlqsat sreshtu tqh nalivat gipsa i ne mogat da otkasnat.mezdu drugoto holandia i germania pravqt golove samo ot centriraniq-tova li im e velikiq futbol a drugite otbori kato swiss,cili i t.n. sa otbori steni sashtitavat se s 10 dushi i cakat da stane neshto na kontra.dokolkoto vi ceta glupostite mnogo sa vi haresali kato igra.brasilia imat dosta dobri reservi daze dante e po dobar ot tiago silva koito igrae napregnato
29
2
 
2
 
! Отговори
sbigis преди 9 години
taka kato govorite za podpirane da ste gledali predishnite svetovni parvenstva 2006-italia 91m nesashtestvuvasta duzpa i 1 -1 srestu australia na cetvart final -svetoven shampion,1990 nesustestvuvasta duzpa na finala za germaniq i dva cerveni cartona sa argentina -svetoven sampion,1986 g gol s raka na narkomana diego a sega vzel da komentira sadiite pikoca mu mrasen.na vsickite parvenstva germaniq si pravese smetkite kak da izbegnat brasilia i kogato gi srestnaha na finala v japonia 2-0
28
0
 
0
 
! Отговори
12 преди 9 години
да и аз така
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неймар си е неймар, той ще пребъде като футболист, ами темата показа пак нашата долна същност. Верно че има навсякъде злоба и така го и контузиха, ама се стараят да надвият животинските инстинкти. А ние за щяло и нещяло-бил *** и симулирал, еми гледайте си Благо Георгиев-бял, красив и таланлив-за пример.
26
1
 
16
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Темата е за Неймар, а комплексарите спамят и се карат кой е по голям ***... Дано Неймар се възстанови скоро и поне още две световни първенства
25
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неймар е надценен ***, а Хълк е сбъркал футбола с културизъм. И помен няма от финеса на едновремешния селесао.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pele!Neimar sie Neimar! A koito go mrazi pod nego da l.zi....
23
12
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Супер,много се радвам и ме яд,че не отпаднаха!Не съм видял до сега отбор,който толкова много да го бутат съдиите!
22
2
 
11
 
! Отговори
Готово!! преди 9 години
Преместих го.
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека се порадват бразилските ***, че това ще им е.
20
5
 
4
 
! Отговори
do 31 преди 9 години
Напротив, под келепир не се разбира само заплата, а и да ти е по-леко. Нима парите не купуват по-лесен живот? Така че защо смяташ, че келепирът са само пари, а не и бягство от достойното. Пак ти казвам - ако всички българи бяха като теб, България отдавна нямаше да я има. Тя има нужда от достойни хора. Но когато някой ден си подредим държавата, такива родоотстъпници като теб първи ще се наредят да се връщат след като друг им е измел къщата. Такива някога са предали Васил Левски. За изгода,не пари
19
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той цял мач при всеки лек сблъсък се преструваше като *** накрая наистина е получил контузия. Порцеланов играч.Освен това през целия мач беше егоист не следеше играта, не подаваше на другите,играеше за себе си.Сега ще си играе пак сам футбол
18
5
 
24
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
съдията е виновен че не наказваше вчера грубата игра - то не беше ритане, спъване и бутане. Бразилците също много грубо играха. Грубата играя се толерира от ФИФА и от съдиите в това първенство, а не трябва да бъде така - да не е джудо или ръгби това

Спонсорирани публикации