Ноле: Спечелих най-великия и ценен турнир в света

"Посвещавам трофея на бъдещата ми жена и бъдещото ми дете"
Обновена: 7 юли 2014 09:15 | 7 юли 2014 09:14,
8
Ноле: Спечелих най-великия и ценен турнир в света
Снимка: Reuters

Новият шампион на "Уимбълдън" Новак Джокович не скри голямата си радост от триумфа си на турнира.

Днес Джокера надделя над Роджър Федерер в петсетов драматичен мач и за втори път в своята кариера спечели трофея от този турнир.

Той призна, че посвещава титлата на своята бъдеща жена и бъдещото си бебе.

"Финалът бе страхотен. Не мога просто да повярвам, че стигнах до пети сет, тъй като в един момент шансовете ми не изглеждаха изобщо добри", обяви радостният Джоко след мача. 

Още по темата
"Поздравления Роджър, ти направи много силен турнир и показа невероятен тенис", обърна се сърбинът към своя противник.

"Федерер е изключителен шампион, пример за всички. Уважавам това, което си постигнал в кариерата си и ти благодаря, че ме остави да победя днес", заяви в шеговит стил новият номер 1 в света към Фед Експрес.

"Надявах се Роджър да не успее да вкара първия си сервис, но това не се получи. Във важните моменти той просто показа най-доброто от себе си. Точно поради тази причина има 17 титли от "Големия шлем" и е най-успешният играч на всички времена", подчерта сърбинът, коментирайки за ситуацията в четвъртия сет, когато пропусна и мачбол при сервис на противника.

"Това е турнир, който винаги съм мечтал да спечеля. "Уимбълдън" е най-великият и най-ценен турнир в света. Спомням си, че на 5-годишна възраст гледах за първи път през живота си тенис мач именно на този турнир".

"Винаги съм мечтал да имам възможността един ден да играя тук".

"Посвещавам титлата на бъдещата си съпруга и на нашето бъдещо бебе. Скоро ще ставам баща и се подготвям за този прекрасен момент в живота ми. Искам да посветя също така титлата и на моето семейство, както и на целия ми екип, които пожертваха толкова много време и усилия, за да бъдат с мен", завърши сърбинът.

Повече новини от света на тениса четете в сайта на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала, Ноле!