Нойер подавал по-точно от Меси на Световното

Вратарят е с 82% точни пасове, а нападателят - с 68%
15 юли 2014 07:54,
10
Нойер подавал по-точно от Меси на Световното
Снимка: Reuters

Стражът на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор Мануел Нойер е направил повече точни подавания на световното първенство в сравнение със звездата на Аржентина Лионел Меси, показва официалната статистика на ФИФА.

Нойер е регистрирал 244 точни от общо 297 подавания. Това прави 82% успеваемост при пасовете. Звездата на Барселона и на Аржентина Лео Меси има 242 успешни паса от общо 356 на Мондиал 2014 в Бразилия, завършвайки турнира с 68% точност при подаванията.

Както е известно, Мануел Нойер спечели "Златната ръкавица" на Мондиал 2014 за най-добър вратар на турнира. Той впечатли и при играта си с крака по време на всичките мачове на четирикратните световни шампиони.

В мача срещу Алжир най-добрият вратар в света за миналата година се изяви успешно на няколко пъти като ляв бек, десен бек, либеро и плеймейкър.

В същото време световната футболна централа ФИФА получи критики заради факта, че избра Лионел Меси за най-добър футболист на Мондиал 2014 в Бразилия.

Сред критиците на избора беше дори легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона.

 Още новини от Мондиал 2014 четете в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меси сигурно наистина е най-добър,но на това световно играта му въобще не беше на нужното ниво и със сигурност да му връчат Златната топка беше гавра с други ,които се представиха далеч по-добре от него.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че заслужаваше повече наградата за най-хубава коса на световното.Беше с много голям обем, мекота и естествен блясък. И без никакъв пархот..
6
0
 
14
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Златната топка трябваше да вземе Швайни , този играч го смляха от ритници , даже накрая двама едновременно се опитаха да му счупят крака , пробваха и да му извадят и окото , но той оцеля и даже игра с още по-голям хъс . Меси беше пълна скръб на това първенство и е последния футболист ,който заслужаваше наградата !
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми като е на голове - КЛОЗЕ. навремето Златната топак не се даваше за голове, а беше нещо като МVP сиреч кой е бил най-полезен - и головеет бяха важни, но не бяха задължителин, като нейният еквивалент беше наградаат Лев Яшин която получи Кан. сега като го удариха само на голове - или я получава само Меси или само роналдинньо въпреки че Робен например реалон погледнато изнеес това световон на гърба си.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
разбира се Робен и Снайдер бяха къде по-добри, Шванщайгер - също, какво като е Меси? само в два мача го видях да направи нещо като вкараха важни голове четвъртфиналиня и полуфиналния?
3
2
 
13
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
Тоя вече му дават тая топка по презумция, което я прави вече ненужна! Отдавна златната топка се обезсмисли след като я дават на играчи като Меси!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбрах с какво Меси заслужи наградата за играч на световното? По известност ли ги класират вече?
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ОБАЧЕ играта е на голове

Спонсорирани публикации