Клозе се отказа от националния отбор

"С купата от Бразилия сбъднах мечтата си", призна легендата
11 авг 2014 15:07,
11
Клозе се отказа от националния отбор
Снимка: Reuters

Нападателят Мирослав Клозе последва примера на капитана Филип Лам и също се отказа от националния отбор на Германия по футбол.

"Със спечелването на световната титла в Бразилия сбъднах детската си мечта. Много съм горд и щастлив, че бях част от този успех на германския футбол", сподели Клозе, цитиран на официалната страница на германския футболен съюз.

"Изкарах чудесен период в Бундестима и имах много незабравими моменти в националния тим. През последните седмици се насладих още веднъж на тези мигове. За мен няма по-хубаво време, в което да се откажа от националния отбор."

"За мен успехът на отбора винаги е стоял на преден план. Заедно постигнахме голямата цел. За мен рекордите никога не са били важни. Винаги съм искал да дам най-доброто от себе си в името на отбора. Аз съм нападател и като такъв трябва да вкарвам голове."

"Като нападател съм зависим и от съотборниците си. Затова искам да благодаря на всички колеги от националния отбор, без които нямаше да съм толкова успешен. Благодаря на футболния съюз, президентите, всички служители в отбора, на феновете и на националните селекционери, с които имах възможността да работя през тези 13 години."

"Специално бих искал да благодаря на Йоахим Льов, който винаги е показвал пълно доверие в мен. Страхотно е, че съвместната ни работа приключва със спечелване на световната купа", добави Клозе.

Стрелецът се превърна в най-успешния реализатор на световни първенства с общо 16 гола, изпреварвайки 15-те гола на бразилеца Роналдо.

36-годишният Клозе стана и най-успешният реализатор на Германия за всички времена със 71 попадения. Зад него е Герд Мюлер с 68 гола.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХитлерТОЗИ ЛЕВЧО , МОЖЕШЕ И ДА БЪДЕ ВЕЛИК , АКО ПРИТЕЖАВАШЕ ПОНЕ 5 % ОТ ИНТЕЛЕКТА И ТЕХНИКАТА НА БЕРБАТОВ ...
7
3
 
1
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
е, значи вече не е Клозе, ами Клозет!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИМА ПОНЕ 100 ФУТБОЛИСТА ПО - ДОБРИ ОТ ТОЯ "ВЕЛИКИЯ "...
5
4
 
1
 
! Отговори
Роналдиньо преди 9 години
До GEIO LIOVНЕМЦИТЕ СТАНАХА ШАМПИОНИ , НО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОГАТ ДА МЕ УБЕДЯТ , ДА ИДА ДА ГИ ГЛЕДАМ НА СТАДИОНА ...В ТЕХНИЯТ ФУТБОЛ НЯМА АТРАКЦИЙ , НЯМА ТЕХНИКА , НЯМА КРАСИВИ ИЗПЪЛНЕНИЯ .... НИЩО НЯМА ... САМО ТИЧАНЕ , ТОТАЛНА ПРЕСА И СМЕТКИ ...
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велик!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клосе не е последвал ничий пример, още по-малко този на Лаам! Клозе си го каза от самото начало, че ще напусне след тази игра, защото вече е ДЪРТ!
2
4
 
2
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Евала! Това е голям футболист, по-големи са само Малката Перука и Голямата Перука.
1
1
 
8
 
! Отговори
Отдолу преди 9 години
Поредният *** петнящ името Фюрерово.Не ще успееш, нали си наясно?!