Фетел сменя Алонсо във Ферари

От "Ред Бул" потвърдиха, че германецът напуска отбора
4 окт 2014 10:20, Друми Георгиев
7
Фетел сменя Алонсо във Ферари
Фетел си тръгва от Ред Бул. Снимка: Ройтерс

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напуска Ред Бул, обявиха официално от отбора. Счита се, че той вече е приел оферта на Ферари, където ще замени Фернандо Алонсо.

Германецът имаше договор с Биковете и за следващата година, но е използвал клауза, която му позволява да го прекрати преждевременно. Твърди се, че според нея ако той не е до трето място в класирането при пилотите на 30 септември, може да напусне.

„Себ не е направил нищо нередно. В договора му имаше клауза, която му позволява да си тръгне и той ни уведоми, че това ще се случи” заяви съветникът в отбора Хелмут Марко. Фетел е уведомил своя тим за решението си късно вечерта в петък.

„Говорихме с него около 22,00 часа снощи, като с Хелмут и Дитрих Матешиц обсъдихме въпроса и той ни каза, че усеща, че е дошъл момента да предприеме ново предизвикателство. Моментът беше наистина емоционален за всички, защото той е в Ред Бул от 15 години и постигна много” заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер.

„Можем единствено да му пожелаем всичко най-хубаво в бъдеще. Той ще остане близък до нас завинаги, но от 1 януари догодина ще ни бъде конкурент. Явно от Ферари са му направили много атрактивна оферта. Смятам, че е мислил по въпроса от доста време и е направил избора си” добави още той.

Фетел проби в тима на Торо Росо, като през 2008-а постигна шокираща победа в Италия. От 2009-а той е в Ред Бул, като спечели 38 победи, 44 квалификации и разбира се 4 световни титли.

На негово място в отбора ще дойде Даниел Квият, който през този сезон кара за Торо Росо. Хорнер потвърди, че в нито един момент кандидатурата на Фернандо Алонсо не е била обсъждана, така че испанецът изглежда все по-вероятно да отиде в Макларън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Себастиан Фетел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми, не съм карал в Ф1 разбира се! Най-близкият ми допир до Ф1 е , че съм ходил на 3 състезания. Само там може да се види за какви скорости става въпрос всъщност, затова и най-бавните и слабите заслужават респект! Това не ти е компютърната игра или гоУфа на тате! Където има много пари няма случайни хора! Кой какви неща върши за пари е различен въпрос, всеки си има някаква цена! Ти с твоята наясно ли си колко е?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"всеки един пилот, стигнал до F1 заслужава уважение!"Сигурно, като имаше едно време един Катаяма, дето в годината успяваше да завърши 2-3 състезания, другите се блъсваше, понякога на права празна писта, често заради него отпадаха водещи пилоти. Дори и тия са за възхищение!!!Ти карал ли си формула 1 че да знаеш колко е трудно и дали е достойно за уважение... не забравяй, че всичко е за пари, и за пари хората си умрат да правят недостойни неща, минаващи за достойни заради кинтите.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ тази оценка за Фетел я прави някой , който няма да постигне и една милиардна част от това, което той е постигнал в F1, дори да живееш и 10 живота, ПИЧ ! Толкова си незначителен, че дори не съществуваш! Затова хейтърството ти доставя удовлствие! Всеки един пилот, стигнал до F1 заслужава уважение!
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, фетелчо е страшен шампион, за да бие му трябват само 2 неща:1 - да има най-добрия автомобил с най-изпитаните системи докато съотборника му се ползва за опитно свинче2 - да тръгне първи
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Все в г*з... тва не прави Фетел по-малко плачевен. Нямам търпение да отиде във ферари, ще е жалко за отбора, но поне ще се посмея от сърце. Той Фетел още тая година показва колко всъщност струва, но във ферари направо ще лъсне...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРазбирач, Райконен беше в Лотус, а не в Заубер!
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, спря да бие с това, че има по-добра кола от всички останали и бяга в друг отбор, като си мисли, че ще стане по-добър пилот. Ама май си прави сметките без кръчмаря - ферари нямат добър автомобил тоя сезон. Миналата година Райконен беше супер успешен със заубер дето са някакви-никакви, тая година с ферари никакъв го няма. Редбул доминираха известно време, и света се заблуди, че Фетел е добър пилот, но тая година картите падат, и дори новака Рикиардо излиза по-добър от Фетел...

Спонсорирани публикации