Фърги: Обичам да гледам мачовете на Юнайтед

"Ван Гаал ще се справи брилянтно, той притежава уменията и характера за това"
14 окт 2014 13:10, Друми Георгиев
0
Фърги: Обичам да гледам мачовете на Юнайтед
Фърги вярва в проекта на ван Гаал. Снимка: Ройтерс

Дългогодишният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че се наслаждава, когато гледа двубоите на "червените дяволи".

"Трябва да кажа, че обичам да гледам отбора. В един момент започваш да мислиш като фен. Така се чувствам понякога", сподели сър Алекс Фъргюсън в интервю пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

"Бях раздразнен, когато загубихме от Ливърпул през миналия сезон. Не се насладих на онзи мач. Ливърпул и Манчестър Сити са нашите най-големи съперници и ние загубихме от тях през миналия сезон. Това са отборите, които винаги стоят на пътя ти и ти се опитваш да победиш, най-вече Ливърпул."

"Всъщност по време на мачовете не издавам емоция. Не се опитвам да покажа такава, докато не вкараме гол. Винаги празнувам попаденията ни. дори сега като директор, аз продължавам да го правя. Винаги съм наясно, че камерите могат да бъдат насочени към мен. Медиите не пропускат да се фокусират върху мен по време на мач."

"С Луис ван Гаал не поддържаме постоянен диалог. Понякога след мач той идва при мен и си говорим. Но не става дума за звънене по телефона или нещо подобно. Той е способен човек със силен характер, много силен лидер. Знае къде да ме намери, ако му потрябвам, но той не изпитва нужда да ми звъни за съвет."

"Интересно ми е да гледам пресконференциите му, защото той е много, много откровен с журналистите. Не изпитвам никакво съмнение, че той ще се справи със ситуацията. Това, което ми харесва у него е, че даде възможност на седем младежи да направят своя дебют този сезон и така следва линията на клуба."

"Според мен Луис ван Гаал вярва в младите. И доказателство за това е спечелената от него и Аякс Шампионска лига през 1995 година с футболисти, които излязоха от школата на клуба. Едвин ван дер Сар на вратата, Едгар Давидс, Патрик Клуиверт. Всички бяха фантастични играчи, дошли от академията."

"Луис направи доста промени в Юнайтед и навярно прави точните неща. Той иска да изгради свой отбор, защото притежава необходимия опит и треньорските умения да го направи. Има и нужната репутация за целта. Според мен той се справя брилянтно."

"При изграждането на отбора е необходимо да вземеш качествени играчи. Това е важно, защото в Манчестър Юнайтед трябва да има качество. Имаш нужда от най-добрите футболисти. А клубът има ресурса да ги привлече. Пръснаха се пари, до които аз не мога да се доближа със своите трансфери, но тази година отборът имаше нужда от тези харчове."

"В началото ван Гаал не постигаше очакваните резултати, но аз самият не постигах желаните от мен резултати, когато поех Манчестър Юнайтед. Тогава получих подкрепата на сър Боби Чарлтън, Мартин Едуардс и борда на директорите. След като свикнах с клуба, всичко беше наред. Луис преминава през същия процес и според мен ще се справи."

"Люк Шоу е футболист, когото искахме да вземем преди време. Тогава той беше на 16 години, но от Саутхямптън не искаха да го продават. Казах ни, че ако решат да го сторят, ще се обадят първо на нас. Той е талантливо момче, добър футболист, който обича да се втурва в атака през цялото време."

"Андер Ерера игра срещу нас за Атлетик Билбао преди три години в Лига Европа. Те ни надиграха на "Олд Трафорд", ако трябва да сме честни. Андер е талантлив и ние го следихме дълго време. Преди година се опитахме да го вземем, но поради една или друга причина трансферът пропадна. Той е атлетичен и агресивен."

"Рохо, аржентинското момче - гледах го по време на световното първенство и той игра наистина много добре. според мен той може да действа както отляво, така и като централен бранител."

"За мен Дейли Блинд е версия на Дарън Флетчър отпреди години, такъв тип футболист, който прави отбора. Той е добър професионалист и знае как да чете играта. Играе опростено - помага на защитата и на атакуващите полузащитници."

"Големият трансфер е Фалкао, когото всички ние чакахме да видим. Очевидно е, че той има фантастични реализаторски умения. Той беше контузен и взимането му под наем е най-правилното решение", допълни Фъргюсън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: сър Алекс Фъргюсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации