Пиронкова с амбиции за турнира в София

"Смятам, че съм в добра форма", заяви тенисистката
26 окт 2014 20:55,
17
Пиронкова с амбиции за турнира в София
Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не крие амбициите си за добро представяне в Турнира на шампионките на УТА с награден фонд 750 хиляди долара, който ще се играе през следващата седмица в София.

Това ще бъде последното трето издание на надпреварата в българската столица и Пиронкова иска да зарадва феновете си в страната с позитивна игра.

27-годишната пловдивчанка попадна в група "Средец" заедно с финалистката от Откритото първенство на Австралия Доминика Цибулкова (Словакия), Андреа Петкович (Германия) и Карла Суарес-Наваро (Испания).

"Чувствам се добре физически. Смятам, че съм в добра форма. Ще се въздържа от прогнози. Ще гледам всеки мач поотделно. Конкуренцията е много силна. Тук слаби тенисистки няма. Щам са се класирали, значи са много добри. Именно затова за мен не беше особено важно в коя група ще попадна. Нямаше никакво напрежение за жребия. Играла съм срещу почти всички и знам какво да очаквам", заяви Пиронкова.

"Смятам, че имам повече увереност след спечелената първа титла в Сидни в началото на годината. Всеки турнир обаче е различен и не можеш да разчиташ на стари лаври, още повече на успехи отпреди девет месеца. Въпреки всичко, не мисля, че някоя от тенисистките се радва да види името ми като съперник в жребия на турнирите. Те не знаят какво да очакват от мен.", допълни тя.

"Това е последно издание на Турнира на шампионките в България. Имам желание да се представя възможно най-добре. През първата година достигнах до полуфиналите в София, през миналия сезон не се представих както ми се искаше. Надявам се това да не се повтори и сега. Искам да изляза срещу всяка една от съперничките с пределна концентрация, да намеря точния баланс. Смятам, че всички участнички се вълнуват. За всяка една от нас тази надпревара е много престижна", каза още българката.

Пловдивчанката, която е 41-а в световната ранглиста в момента, пристигна в София след добри резултати на последните си два турнира в Линц и в Москва, където достигна до четвъртфиналите.

"В последните два турнира се представих добре и играх четвъртфинали. Съжалявам, че не успях да стигна по-напред, защото определено имаш шансове и в двата мача. Все пак от тях научих доста. В един и същи момент се пропуквах, което се надявам да изи турнирбегна в бъдеще. Бях близо, щеше ми се да постигна повече. Може би следващият път", каза тя.

Пиронкова все още не е планирала предстоящата почивка, но очаква с нетъпрение да се завърне на корта в Сидни през януари, където тя ще защитава първата спечелена титла в кариерата си.

"Не съм планувала почивката си след края на сезона. Ще бъде в Пловдив и може би ще отида в някоя съседна страна, например Гърция. Иначе нямам търпение да се върна в Сидни. Ще бъда в непозната роля на защитаваща титлата си. Естествено ще има повече очаквания и напрежение, но аз обичам този турнир и се надявам пак да се представя силно", каза Пиронкова, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: турнирПиронковаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Б.Борг преди 9 години
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ Треньор: Кирил ПиронковЗапочва да играе тенис на 4 годиниБаща: Кирил (треньор, бивш кануист)Майка: Елисавета (бивша състезателка по плуванеБАЩА - КИРИЛ ПИРОНКОВ - БИВШ КАНУИСТ .... ВСЕ СИ МИСЛЯ , ЧЕ КАНУ - КАЯКА Е МНОГО БЛИЗО ДО ТЕНИСА .... НИЩО ЧУДНО УТРЕ КИРИЛ ПИРОНКОВ И НАЦИОНАЛЕН ТРЕНЬОР НА ФУТБОЛА ДА СТАНЕ ... КАКВО СЕ УЧУДВАМЕ , СЛЕД КАТО ДАСКАЛИЦА ПО БЪЛГАРСКИ БЕШЕ МИНИСТЪР НА СПОРТА ...
14
1
 
0
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Хубаво момиче е тази на снимката ,, дядо и е ГЕРМАНЕЦ баба и е ДАТЧАНКА, ОТВЛЕЧЕНИ ОТ КГБ И ЗАТОЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ
13
0
 
5
 
! Отговори
Б.Борг преди 9 години
До Анонимен 9 ..... ПИЧ , ТОВА , ЧЕ МОМИЧЕТО Е В ТОП 100 ОТ ГОДИНИ И ВСЕ ОЩЕ СЛЕД ДЪЛГИ ГОДИНИ НЕ Е МРЪДНАЛА ОТ ТОВА МЯСТО , ОЗНАЧАВА , ЧЕ ТЯ НЯМА АМБИЦИЙ ДА ВЛЕЗЕ В ТОП 20 , НАПРИМЕР. ТЯ СЕ ЗАДОВОЛЯВА С ТЕЗИ ДРЕБНИ ТРОХИ , ДЕТО ПЕЧЕЛИ , ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ АКО ПРОМЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНАТА СИ СРЕДА + ТРЕНЬОРА , КАКТО ГО НАПРАВИ ГРИШО , ЩЕ ПЕЧЕЛИ ДЕСЕТОКРАТНО ПОВЕЧЕ И ДОРИ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ТОП 10 ... ВСИЧКО ТОВА ГО ВИЖДА И ПРАВИ ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ТРЕНЬОР , А НЕ ТАТКОТО ПИРОНКОВ...
12
0
 
2
 
! Отговори
Б.Борг преди 9 години
До 2 ... ПИЧ , НОМЕР 7 ТИ ГО КАЗА МНОГО ТОЧНО ...
11
0
 
5
 
! Отговори
Б.Борг преди 9 години
До До Б.Борг до 2 ... ПИЧ , ПЪРВО НЕ ЖИВЕЯ В ПАНЕЛКА , ЗАЩОТО В ВАЛЕНСИЯ , КЪДЕТО ЖИВЕЯ , НЯМА ПАНЕЛКИ ... ВТОРО , НЕ ЗАКЪРПХВАМ ПОЛОЖЕНИЕТО , ЗАЩОТО ЗАПЛАТАТА МИ Е 600 ЕВРО НА СЕДМИЦА ... А , РЕЗУЛТАТА ОТ ТУРНИРА Е ЯСЕН И ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ СЛЕД СЕДМИЦА ... И ОЩЕ НЕЩО ... АЗ СЪЩО СЕ РАДВАМ НА УСПЕХИТЕ НА НАШИТЕ СПОРТИСТИ ,+ ПИРОНКОВА , НО МЕ ЯДОСВА ЛОШИЯТ И МЕНИДЖМЪНТ...БЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНИ ТРЕНЬОРИ , КАКЪВТО БАЩА И НЕ Е , НЯМА УСПЕХИ В СПОРТА , А САМО МЪЖДУКАНЕ ...
10
1
 
2
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Успех Цвети! Малко са поводите ни за гордост, така че зарадвай ни!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така е бе, живота си е изкуство - всеки си събира парите както може. едни правят рок концерти, други си правят турнири - само да има желаещи да гледат.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момичето е топ 100 от години, какво искате? На вас и господ бог не може да ви угоди. Талантливо, младо, хубаво, известно, че и добри пари си заработва, да не й е уроки, както казваха бабите ни.
7
4
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Много ***
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Хасан, това че ти живееш в панелка не значи че и 1 е като теб!Такива провинциалисти като теб ме отвращават!Гепи шалтера, левак!
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На девойката от ФилибИето амбициите стигат до там да удари котето.За предпочитане е да е акуфския коч.
4
1
 
6
 
! Отговори
А преди 9 години
Пиронкова е на едно доста ниско ниво вече 2 години, но е наше момиче, и нека я подкрепим, че за момента при жените нямаме кой знае на какво да се надяваме!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, а дано тая година да е по - така. тия от тениса, - правят си турнирчета, бият си топки. ми така де. супер.
2
5
 
11
 
! Отговори
До Б.Борг преди 9 години
Като толкова много ги разбираш що живееш в панелка и се чудиш как закърпиш положението всеки месец ? Задайте си тоя въпрос и всички останали, преди да започнете да информирате колко сте наясно с всичко, което се случва. Успех на Цвети и на турнира като цяло. Хубаво е да има такива спортни форуми в България. Ще е хубаво ако има и хора, които да ги гледат вместо да злорадстват.
1
10
 
12
 
! Отговори
Б.Борг преди 9 години
РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯСНИ ... СЛЕД ПЪРВИТЕ 3 МАЧА , ЩЕ ПОСЛЕДВАТ 3 ... ЗАГУБИ И ТОЛКОВА .... ТОЗИ ТУРНИР СЕ ПРОВЕЖДА ЗАРАДИ ПИРОНКОВА , НО ТЯ НЕ Е НА НИВОТО НА ОСТАНАЛИТЕ ...

Спонсорирани публикации