Батков няма намерение да напуска поста си в "Левски"

Клубът дължи близо 580 000 евро на треньори и футболисти
11 ное 2014 17:12, Красимир Ангелов
16
Батков няма намерение да напуска поста си в "Левски"
Снимка: Булфото

Мажоритарният собственик на "Левски" Тодор Батков обяви на специална пресконференция, че няма намерение да абдикира от поста си на президент на клуба, въпреки че ще прехвърли част от властта на привържениците.

Както е известно, след настъпването на новата година, в ръководството на Левски ще бъдат създадени два нови поста, които ще бъдат заети от представители на тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците. Това е резултат от 15-те процента акции, които двете организации ще получат от Батков, съобщава БТА.

"Ще предложа изменение на устава за увеличаване на членовете на Управителния съвет до седем души и да поканим за участие двете юридически лица, които символизират организираните привърженици - тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците. Тяхното участие в управлението на клуба е нормално, правилно и дълбоко символично”, посочи Батков.

Той бе категоричен, че не се отнася към Левски просто като бизнес. "Идеята на тръста се възприема все повече присърце и е време аз да изпълня ангажимента, който поех към феновете. Обещах да предоставя част от своите акции срещу писмен договор, а тръстът да осигурява една сериозна сума в годишния бюджет. Говорихме за нещо от порядъка на 1 милион лева годишно”, посочи още Батков.

От пресконференцията днес стана ясно, че Левски дължи 578 000 евро на треньори, футболисти и други лица, но това едва ли ще застраши клубния лиценз за предстоящия сезон в българската футболна "А" група и евентуално европейските турнири.

Финансовият директор Константин Баждеков посочи, че клубът изостава с два месеца и половина за заплатите на служителите в Детско-юношата школа, както и с 26 дни и 20 процента за първия отбор.

"Имаме сериозни финансови затруднения. Изоставаме с месец за заплатите на първия отбор и с близо 2 месеца за персонала. Дължим на клубове и футболисти, с които сме разтрогнали. Нещата продължават да бъдат напрегнати, но ние полагаме кански мъки, за да оцелеем в бурята. Ще направим това ръка за ръка", заяви  Тодор Батков на пресконференция на "Герена".

Относно тези 578 хиляди евро, които Левски дължи на различни лица и организации, той добави: "По някои ще водим съдебни битки, защото така просто няма да стане”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Батков няма намерение да напуска поста си в Подуяне.-----------------------------------------------------------------------------Много добре! Дано Лупи и Венци ( Перуцитата и Лечо) се задържат още 5-6 години за да престане тази мъка веднъж за винаги.
11
0
 
1
 
! Отговори
dew point преди 9 години
До ПутевВелик обор? Тази сбирщина качулати + всякаква форми на ритане, хвърляне, блъскане, на топка или играч от друг отбор? Дано Батков пребъде в Подуяне!
10
1
 
4
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Батков кажи за Пеевски?
9
1
 
4
 
! Отговори
Ей Батков преди 9 години
Къде отидоха парите бе батенце?Четвърт финал в лига Европа и класиране в шампионска лига,плюс една горая продадени футболисти?За 3 години изкарахте над 20 млн. евра къде са бе?Ти знаеш ама се правиш и ти яде кифтета с маьонеза нали?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана бре, Батков? Нали бяхте най-изрядния клуб у нас?
7
4
 
5
 
! Отговори
ЦСКА-р преди 9 години
Моля ви не закриваите говедата моля се да влязат в първата шестица ,че нямаме по -сигурни 6 точки ! С Черно Море или Локо Сф ще е много по -трудно Киро като има налее по 100 бона и правят мача на живота си . А и от мачовете с Лефскиту са ми най -лесните пари от тотото близките 2 години забогатях от тия дербита !
6
2
 
4
 
! Отговори
Сек- Б - тор преди 9 години
Бате Боратеей, ти завинаги си хидин хот нас! Дай пари за хлипилци, чи тешки вирмина са задават за нашето конслагер Софето За Пад! Хади госпат хздрави да ти дава, нах теби, нах дицата ти, нах жината ти! Аллах, гичмиш олсун!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МСБОбора, машина за пари е Подуяне.
4
3
 
4
 
! Отговори
OP преди 9 години
DA go zakriva napravo ..
3
2
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Ало ЛеФскари ....не завиждайте на Лудогорец ........няма как да ги стигнете ! Гладна мечка хоро не играе ! Домусчиев какъвто и да е , си храни играчите ...плаща им редовно ...премии , заплати и бонуси ......БАТКОВ ви е виновен та вие го държите там бе ! Даку чорба или *** ....май все тя !
2
7
 
9
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Борат - вън!Доказа че може да загроби този велик отбор. Какво повече иска?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BATKOV VECE NIAMA KAKVO DA OGRABI OT LEVSKI,GONZO GO PROVALI NAZIALO.