Кобрата без счупвания след сблъсъка с Кличко

Кубрат Пулев се размина само с рани и хематоми от боя с украинеца
Обновена: 16 ное 2014 21:31 | 16 ное 2014 15:32, Камелия Цветанова
436
Кобрата без счупвания след сблъсъка с Кличко
Снимка: Ройтерс

Кубрат Пулев няма сериозни наранявания след мача за световната титла по бокс в тежка категория срещу Владимир Кличко късно снощи в Хамбург, съобщава БТА.

Още по темата
Пулев е преминал медицински прегледи на скенер, които са показали, че той няма счупвания по лицевата част на главата и вътрешни поражения, а само рани и хематоми, които са обработени.

Кличко защити шампионския си колан във версия IBF, след като нокаутира Пулев в 2:11 минута на петия рунд. Преди това украинецът още на три пъти свали съперника си в нокдаун.

След двубоя българинът беше пратен в Университетската клиника в града от лекаря на двубоя Щефан Бок заради съмнение за фрактура на скулата, нараняване на горната челюст и тежко мозъчно сътресение.

"Желанието ми винаги е след мачовете съперниците ми да бъдат здрави. Но в спорта се случват и такива неща. Не беше лесно. Кубрат Пулев се представи добре. За това заслужава уважение. Мисля обаче, че му дадох добър урок", коментира Кличко, който е непобеден на професионалния ринг от април 2004 година.

Украинецът записа 63-а победа в 66 мача и защити за 17-и пореден път световната си титла в тежка категория.

Премиер Бойко Борисов пък поздрави Кубрат Пулев след мача снощи.

Министър-председателят написа на своя личен профил във фейсбук, че родният боксьор е показал "смелост пред такава машина" като Кличко, за което заслужава "похвала и респект".

"Поздравявам Кубрат Пулев за това, че се изправи смело пред такава машина. Само затова, че беше там, че българското знаме се развя и цялата зала скандираше неговото име, той заслужава похвала и респект", сподели премиерът.

"България се нуждае от такива силни и достойни мъже, а сигурен съм, че неговите успехи тепърва предстоят. Чухме се и му пожелах бързо възстановяване, защото следващите победи и световни титли съвсем скоро ще бъдат факт", казва още Борисов.

Още спортни новини четете на gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: кличкоКобрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво на кобрата,но според мен не беше на нужното ниво и мисля че звездите в България трябва да приемат и критиката,според мене кличко е над твоето ниво физически и страхотен шампион и му се личи и психически ,просто му се личеше на кобрата се чуди как е стигнал до шампиона
196
8
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА=ПРЕБИТ преди 9 години
"Такава арогантност досега не съм преживявал. Тази вечер той плати цената за това, каза украинецът на пресконференцията.Докато той говореше, Пулев бе в болница. Лекарят на ринга Щефан Бок описа състоянието му така: Фрактура на средната лицева кост в дясната скула, тежко мозъчно сътресение, дълбоки рани. Сега трябва да го прегледат, за да се изключи кръвоизлив на мозъка.На това ли му казват "Няма му нищо, само натъртвания"??????Аз ми КАЗВАМ "Пребит като мръсно КУЧЕ"!!
195
37
 
14
 
! Отговори
Рада Стойкова преди 9 години
Този некадърен аматьор ме кара да се срамувам ,че съм българка.Дано да легне неизлечимо болен.Слабак.Да му отнемат гражданството деъо ни направи за посмешище.
194
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герой е дори само заради безнадеждния опит да се вдигне след зверския удар, всеки на негово място щеше да си затвори очите и да се отнесе.
193
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
току-що изгледах клип в който пред погледа на съдията кличко събаря пулев с лакет
192
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В първия кръг Кубрат здрава опердаши Кличко...и изведнъж един нокдаун от нищото, после още не се бе освестил и Кличко му се хвърли и му удари още един. Във втория кръг нашия забави темпото. В третия се поосвести и дори започна да поема инициативата, но отново изпадна в нокдаун,а получи и аркада - именно тук се реши мача. Оттам нататък въпроса бе нашия да падне по- достойно
191
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 216За миг си помислих в първият рунд, че нашият може да пребие Кличко...и след това разбрах, че украинецът просто се събужда тепърва. Баси и робота майни!
190
3
 
22
 
! Отговори
Калъфа преди 9 години
Абе Кличко си е друга класа, от сума години го тренират и дрогират само западняци. А нашия Грую само свинки е пасал и ***.
189
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кубрат показа мъжка игра влезе да се бие с директни сблъсъци, имаше добра тактика, но Кличко показа че е по-опитен, много бърз и страшно врзивен. Поне на три-четири пъти нашият започваше да го пердаши и изведнъж украинецът от нищото обръщаше ситуацията. Пролича си липсата на опит у Кубрат.
188
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малееее...Кличко така му беше разбил мозъка, че нашият 17 пъти повтори за 5 минути в интервюто след мача за Нова...."Продължаваме напред". Каро развалена гарамофонна плоча бате. Дано мозъкът му е наред и да е всичко наред с Пулев.
187
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да, немците в своите издания твърдят счупена скула, сега наистина трябва да му стискаме палци да се възстанови:(
186
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле колко профи боксьори във форума. Специалисти, медалисти, шампиони. Кубрат да сяда и да чете къде какво и как. Тука са най-добрите специалисти и коментатори. Ако иска следващия път да спечели срещу Кличко да се консултира с мъдрите слова на форумните експерти. Иначе адмирации за феновете в залата, които не спряха да подкрепят българина и след нок-аута. След три свирепи нок дауна да станеш и да продължиш да се биеш и да търсиш победата това е дух на шампион Tехниката се овладява! Forza Kobra
185
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, кое е вярното сега, друга медия преди малко изнесоха, че е със счупена скула, мозъчно сътресение и други травми, дано да се оправи де
184
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Би го като маче у дирек....
183
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 192Кобрата без счупвания... Отваряме spiegel.de и какво четем:Кобрата със счупване в лицевата част, най-вероятно скула и горна челюст. Това е. Пулев го сгази товартният влак и му прекрати кариерата.
182
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не видях Кубрат Пулев такъв какъвто беше с Травис Уокър, Димитренко и Устинов...!Не знам дали прегря" ама не беше спокоен и гарда му падна и търсеше нокаут...Според мен психиката му изигра лоша шега!Трябва да работи в защита, със свален гард световен шампион не се става! Дори и Тайсън, Али, не рискуват така както нашия.Кобра, успех от мен, тренирай и повече шах и книги!!! Изкуството на войната"Зигмунд Фройд и тем подобни!
181
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До е, трябва и акъл! 198Какъв успех пожелавате на Кобрата, не ми е ясно?! Да не е на 23 за да има време да става световен шампион? Бъдете реалисти - Кличко прати Кобрата в трета глуха и най-вероятно прекрати кариерата му. Жалко, но факт.
180
11
 
5
 
! Отговори
Х преди 9 години
youtu.be/j9cyFJf-_XIКличко е посредствен вижте видеото
179
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много го биха тоя нашия!
178
18
 
12
 
! Отговори
Клинч преди 9 години
Абе, из нета е пълно с малки душички, които 24/7 се чудят под коя новина да напишат "срам ме е, че съм българин". Имате чувството, че така сте интересни? По-умни сякаш? Или?