Роналдо ще вземе Златната топка, но Меси е №1

Нойер щял да има шанс, ако спасявал дузпи във всеки мач, смята Буфон
3 дек 2014 16:00,
3
Роналдо ще вземе Златната топка, но Меси е №1
Снимка: Reuters, архив

Вратарят на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон смята, че Кристиано Роналдо отново ще спечели Златната топка. Все пак стражът уточни, че за него Лео Меси продължава да бъде №1 в света.

Буфон коментира и шансовете на третия номиниран - вратаря на Байерн Мюнхен Мануел Нойер, който може да стане първият вратар след Лев Яшин през 1963 година, който печели приза.

Самият Буфон остана на второ място в борбата за Златната топка през 2006 година, а легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан има две трети места през 2001 и 2002 година.

"За да спечели Златната топка за най-добър футболист в света някой вратар, то той трябвало да направи нещо изключително. Често наградата отива в ръцете не на най-добрия играч през годината, а на този, който е спечелил най-много мачове и спечелени трофеи", сподели Буфон.

"Така че един вратар може да спечели Златната топка, ако помогне на отбора си да стане световен шампион, след като по пътя към титлата във всеки мач се стига до дузпи и той ги спасява всичките", продължи стражът, цитиран от БТА.

"Вероятно Кристиано Роналдо ще спечели отново. И дори и да не беше спечелил Шампионската лига, което е най-голямото постижение в днешно време за играч през годината. Той поддържа високо ниво от доста време, почти непрекъснати две години."

"Макар че, ако трябва да бъда честен, най-добрият футболист за мен продължава да бъде Лионел Меси, чиито комплексни качества не могат да бъдат сравнявани с никого. Когато той играе на 100 процента, е невероятно удоволствие да го гледаш."

"Но тук не е въпрос да ги сравняваме двамата, защото и двамата играят на световно ниво. Когато единият е малко по-слаб, другият го изпреварва. Но какво даде малко предимство на Роналдо: той е много решителен, поема винаги отговорност и е истински пример за професионализъм", добави Буфон.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФЕРГЮСЪНberbatov e po-dobar i ot dvamata.
1
14
 
38
 
! Отговори
ФЕРГЮСЪН преди 9 години
МЕСИ ТРЯБВА ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА В ПОДОБНИ КЛАСАЦИИ ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДРУГИ ПОЛУЧАВАТ КОМПЛЕКСИ !!