Полицията подгони черното тото, разпитва футболисти

МВР стартира мащабна акция срещу незаконни залагания във футбола
Обновена: 10 дек 2014 14:31 | 10 дек 2014 14:22, Красимир Ангелов
5
Полицията подгони черното тото, разпитва футболисти
Снимка: Reuters

Мащабна акция срещу черно тото във футбола стартира МВР, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници от министерството.

Разпитват се футболисти, мениджъри на отбори и футболни съдии. Футболните хора са извикани в ГД "Национална полиция" в София. Акцията е по сигнал на Българския футболен съюз в координация с УЕФА.

От централата на ведомството потвърдиха за разследването, но на този етап отказват да обяват имената на разпитваните футболисти. Според различни източници обаче са разпитвани футболисти на Локомотив Пловдив, ЦСКА, Локомотив София и други. Част от тях са и бивши футболни национали.

По непотвърдена информация разпитваните са бивши или настоящи футболисти на Локомотив Пловдив и Любимец заради футболни срещи от миналия сезон в А група.

"Разпитват се много футболисти. Видях играчи от Локо Пловдив, видях Мартин Камбуров и Александър Тунчев. Питат ни дали знаем за уредени мачове и схеми за уреждане на срещи", заяви Иво Иванов от Локомотив София, цитиран от Нова телевизия.

По информация на БНР в България е пристигнал експерт на УЕФА, който следи разследването по случая.Най-вероятно акцията е започнала след сигнал на европейската футболна централа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
11
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 9 години
Ще се спре черното тото, когато спрат да залагат хората.... До тогава нищо не може да се направи по-въпроса.......