Батков: Левски и ЦСКА може да бойкотират първенството

Отборите искат повече пари от тв права
19 фев 2015 16:03,
40
Батков: Левски и ЦСКА може да бойкотират първенството
Снимка: архив Булфото

Босът на "Левски" Тодор Батков намекна, че през новия сезон "сините" могат да бойкотират телевизионното излъчване в "А" група заедно с вечния си враг ЦСКА.

"Ние, подобно на ЦСКА, смятаме, че тези отбори, които имат най-сериозна аудитория по телевизията, трябва да взимат най-високи суми. Така е в Испания например", отсече Батков.

Вчера босът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че мачовете на разградския отбор са по-гледани от тези на Левски и ЦСКА.

Шефът на сините заплаши, че може от следващото първенство Левски и ЦСКА да бойкотират телевизионното излъчване. „Ако искат, да ни извадят от групата. Да видим как ще го направят. Тогава могат да си преместят централата в Североизточна България. Ако искат, да го направят, но ние сме твърдо на тази позиция", категоричен бе Батков.

"Не можем да продължаваме с формати, които бяха от един отминал строй. Искаме и реална пийпълметрия, а не тази, която ни представят сега. Не може да се правят оценки спрямо участие в евротурнирите“, допълни още той.

По думите на Батков реалните резултати, когато срещите са се излъчвали по друга телевизия, са били съвсем други - предимството на Левски и ЦСКА било осезаемо.

В същото време мустакатият адвокат планира да се раздели с огромен пакет от акциите си в Левски до края на годината. Мажоритарният собственик на клуба води преговори с чуждестранен инвеститор за една част от акциите, а друга ще бъде предложена първо на заможни левскари и след това на всички останали привърженици в открита продажба.

"Предстоят разговори, но няма да разкрия името на кандидат-купувача. Точно сега и точно в този формат - не. Аз не желая да управлявам и никога не съм го правил. Имаме работещ Управителен съвет, изключително амбициозен спортен директор и успял треньор. Постът ми е председател на Надзорния съвет, а той е по-скоро задължение, отколкото управление. А и не е признание“, обясни Батков.

"Подчертавам дебело, че не продавам акции. Призовахме хората, които обичат Левски, да дарят на клуба каквото могат, а аз ще им предложа да станат съпричастни с безвъзмездно прехвърляне на мой пакет. Има интерес и в рамките на три месеца ще има сериозен ефект“, поясни още шефът на сините.

Батков беше категоричен, че хората, които искат да станат акционери в клуба, ще бъдат проверявани."Няма да допусна в Левски да влязат хора без морал, сърце и чисти пари", поясни още той.

Синият бос заяви, че целите пред отбора са завършване в тройката, спечелване на купата на България и участие в европейските турнири.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
10
 
! Отговори
ЦСКА-р преди 9 години
До сскогато ЦСКА и Левски бяха на ниво и футбола беше на ниво , а и стига сте плюли по Батков , защото будалите като нега да си дават парите за спорт в България са малко и на изчезване , всичко по нашите земи е сбъркано - даваш си парите и получаваш ругатни и псувни , сбъркана работа
6
6
 
8
 
! Отговори
FCB преди 9 години
Левски е създАден -1914 и няма нищо общо с ведомствения клуб на ЦК на БКП - ЦДНА -1948- И ДО ДЕН ДНЕШЕН ТЕЗИ СА С ЧЕРВЕНИ ПЕТОЛЪЧКИ ЗА ЕМБЛЕМА - ТОВА Е НАЙ-ГНУСНОТО ЗЛО В БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ - ЦДНА!!!!
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Два комунистически отбора на БКП цели 45 години, после 20 години мафиотски отбори...това са тия отборчета
4
0
 
11
 
! Отговори
Ха, ха... преди 9 години
Борат Батков да внесе 30 000 000 лв. в касата на ПФК"Левски", представляващи равностойността на откраднатите от него акции!... В противен случай да връща акциите и да се пръждосва...!!!А с 30 000 000 лв. ПФК"Левски" няма да има никакви финансови затруднения...!!!Затвор за гешефтаря Батков...!!!
3
5
 
13
 
! Отговори
mussi преди 9 години
Ей, Богу...Ние сме най-големите!Смях
2
7
 
20
 
! Отговори
сс преди 9 години
дай Боже цска и лефски да изчезнат, супер новина, убиици на провинциалния футгол.
1
5
 
27
 
! Отговори
mery преди 9 години
Голям праз! Не мисля че зрителите и футболните фенове ще загубят нещо от тяхната липса! Само имената им са големи, а играта им е плачевна!

Спонсорирани публикации