Стреляха по автобус на "Фенербахче"

Шофьорът е ранен и е в болница, играчите не са пострадали
5 апр 2015 08:08,
49
Стреляха по автобус на "Фенербахче"
Снимка: ФК "Фенербахче"

Автобус, превозващ играчите на турския футболен клуб "Фенербахче", е станал мишена на стрелба с огнестрелно оръжие вчера на магистрала в Северна Турция. Водачът на возилото е ранен и е настанен в болница. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на губернатора на турския окръг Трабзон Абдулджелил Йоз.

Преди това Йоз бе съобщил, че се смята, че водачът е бил ударен с камък. "По последни данни изглежда става дума за огнестрелно оръжие", заяви губернаторът.

По думите му все още е твърде рано и нищо не може да се каже с категоричност, "но изглежда става дума за куршум, изстрелян от пушка".

Телевизията на "Фенербахче" също съобщи, че автобусът е бил атакуван от нападател с пушка. По данни на медията служителите на силите за сигурност бързо са установили контрол над автобуса и са осигурили безопасното му спиране, след като водачът е бил улучен, и по този начин са предотвратили евентуално пътно произшествие. Никой от играчите не е пострадал.

Асошиейтед прес отбелязва, че нападанието е станало след победата на отбора с 5:1 срещу отбора от черноморското крайбрежие Ризеспор в мач от турската Суперлига.

Играчите са пътували от град Ризе към летището в съседния град Трабзон, за да се приберат в Истанбул. Йоз заяви, че е започнало разследване, и обеща да залови нападателя.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и турските клубове осъдиха нападението, допълва Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: стрелбаавтобус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
ганьоооооо не е пвоя работа къде ходят БЕЛИТЕ ХОРА ганьооооооо
11
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-1,затова ли ганьоооо ходи в Анталия,светлинни години са пред вас ганьооооооо.
10
3
 
16
 
! Отговори
Дако преди 9 години
На 64 години съм все ми е казвано че вТурция било лошо - Нищо подобно такива неща видях акъла ми се взе Дори и с пенсионирането са по добре от нас .
9
2
 
0
 
! Отговори
Ами да преди 9 години
Тъй като ви се искате... Добре, обаче правилата за нас.
8
6
 
6
 
! Отговори
Z преди 9 години
До АнонименNIE SI IMAME DIRJAVA OT 2000 GODINI ATATURK E POSLEDNIYA OSMANLIYA
7
8
 
16
 
! Отговори
* преди 9 години
До 13Исляма по принцип забранява празните занятия като : слушане на музика , гледане на футбол и филми , играене на игри ... Това е макрух ...т.е. е грях , който може да бъде изкупен - дава се зекят на 9 бедни ,държи се 1 ден оруч , чете се цял ден Коран и подобни ... Това , че е стреляно по автобуса на противниковият отбор е чисто мъжка реакция , първосигнална на ниво Фред Флиндстоун... и по принцип в Запаздна европа стават къде по-гслеми сакатлъци заради футбол .
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Присмял се хърбел на щърбел.Повече ме интересува какво става със"7 души остават в болница след катастрофата край Върбица"Прочети още на: dnes.bg/stranata/2015/04/05/7-dushi-ostavat-v-bolnica-sled-katastrofata-krai-vyrbica.259595
5
13
 
5
 
! Отговори
* преди 9 години
Още от заглавието ми стана ясно , че са били фенове на "Трабзон Спор" - съдържанието го потвърди . За да видите до къде стига ситуацията , гледайте сериала " Зенгин къз факир олан" - Там кандидата за зет и управителя на вилата са принудени да се преструват на фенове на "Трабзон " за да не изхвърчат ...При резултат 5:0 пак , че не е избухнала гражданска война ...
4
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ислямския свят е така
3
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TURZIA E TERORISTICNA DARGAVA
2
5
 
19
 
! Отговори
GS преди 9 години
Това е отмъщение, понеже фенерите станаха шампиони купувайки мачове преди 2 г. и не ги наказаха по никакъв начин в турция.
1
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние пък сме най-интелигентните в света. Стига ни. За какво ни е икономика?! По-добре да сме интелигентни, но да умрем от глад. Нали? Да, ама не! Защото от прекалена интелигентност всеки забягва накъдето му видят очите и днес българчета, родени в чужбина (особено в Испания) не говорят български. Срам и позор за родината!

Спонсорирани публикации